A fost publicată broșura de admitere liceu 2022

Broșura de admitere la liceu pentru anul școlar 2022-2023 a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar București, ismb.ro. Broșura trebuia publicată luni, 9 mai, însă Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind cifra de școlarizare abia pe 13 mai. Reprezentanții ISMB au confirmatatunci că nu puteau publica broșura înainte să fie aprobată cifra de școlarizare.

Elevii și părinții pot consulta oferta educațională a liceelor din București la târgul online organizat de ISMB care poate fi accesat pe platforma toe.proedus.ro.

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a semnalat, în data de 11 mai, pe Facebook că inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice pe 9 mai broșurile de admitere, dar nu au făcut-o. „„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent”, a scris Pălărie. 

Potrivit HG-ului privind cifra de școlarizare pentru 2022-2023, la clasa a IX-a sunt alocate 130.600 de locuri (învățământ cu frecvență zi) la nivel național și 11.000 de locuri sunt alocate pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență seral și frecvență redusă. 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: