conţinuturile paginilor

Ziua națională a lecturii la Biblioteca Națională

Ziua lecturii la Biblioteca Națională

„Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri. Cel care nu citește trăiește o singură viață” George R.R. Martin

Biblioteca Națională a României,vă invită să participați în data de 15 februarie 2022, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Lecturii, la o serie de evenimente dedicate cititului, ca formă de informare, cunoaștere, dezvoltare personală, relaxare.

De la ora 12:00, vă provocăm la o discuție publică pe tema situaţiei actuale a lecturii şi a modalităţilor de stimulare a acesteia, în scopul educației cetățenilor români. În cadrul discuției, organizată cu sprijinul Asociației Editorilor din România, vom aborda teme de interes cum ar fi analfabetismul funcțional, abandonul școlar, soluții propuse de editori, rolul instituțiilor de educație și cultură în stimularea lecturii în rândul tinerilor, precum și evoluția bibliotecilor ca instituții care asigură accesul la informație pentru toate categoriile de public.Evenimentul va avea loc la sediul Bibliotecii Naționale a României, sala de conferințe Mircea Eliade, parter.

De la ora 10:00, elevii sunt invitați să împărtășească cu noi bucuria lecturii, citind cu voce tare texte din cărțile preferate sau pe care le citesc în prezent, să își argumenteze alegerea și să recomande și celorlalți participanți cartea. Vă invităm să ne povestiți din experiența voastră cum vă alegeți cărțile sau timpul pentru citit, dacă aveți un spațiu care vă inspiră, dacă s-a întâmplat să recomandați și altor persoane cărțile citite de voi, dacă ați citit la recomandarea altor persoane etc.

Evenimentele se vor desfășura online, prin Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu, fiind adresate copiilor și tinerilor între 7 și 19 ani. Înscrierile se fac gratuit, pe adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

Ludoteca Apolodor din Labrador invită pe cei mai mici cititori la atelierul de lectură și creativitate pentru copiii între 4 și 6 ani. „Citim și povestim cu Apolodor”Cartea „Povești din toată lumea” de Heather Amery, ilustrații de Linda Edwards, Corint, București, 2012 este o antologie captivantă de poveşti tradiţionale despre cum a fost alcătuită lumea.

Întâmplări cu eroi și eroine, vrăji și creaturi fantastice, istorisite astfel încât să fie pe placul şi la nivelul de înţelegere al micilor cititori. Este doar una dintre cărțile din care vom lectura și, cu siguranță, îi va impresiona pe cei mici.Îi invităm și pe părinți sau bunici să citească cu voce tare din poveștile preferate ale copiilor sau nepoților, cărți cerute de cei mici să fie recitite în fiecare seară, la culcare. Vă așteptăm înscrierile, în mod gratuit, pe adresa ludoteca@bibnat.ro.

Centrul de Resurse și Informare American Corner vă invită să participați la ateliere virtuale, cu caracter cultural educativ, dedicate elevilor de gimnaziu și liceu din București și din țară.

Elevii își vor alege un autor american sau un autor român tradus în limba engleză și o operă literară care le-a plăcut foarte mult. Din cartea selectată, vor alege un fragment pe care l-au îndrăgit în mod special și îl vor citi cu voce tare celorlalți participanți la program. Înainte de a citi pasajul ales, elevii vor descrie, pe scurt, subiectul cărții și, la final, vor motiva alegerea fragmentului. Evenimentele se vor desfășura exclusiv în limba engleză.

Înscrierile se pot face gratuit la adresa acbucuresti@gmail.com.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: