conţinuturile paginilor

Vor reveni la școală pe 8 februarie copiii de grădiniță și cei din clasele primare

Doar copiii de grădiniță și cei din ciclul primar se întorc fizic la școală pe 8 februarie în București, dacă orașul rămâne în scenariul roșu. În prezent, Capitala se află în scenariul roșu, potrivit ultimelor date comunicate de autorități. 
Președintele Klaus Iohannis a explicat astăzi, într-o conferință de presă, că în localitățile care se află în scenariul roșu în ziua când începe semestrul al II-lea, doar elevii mici vor frecventa școala normală, restul (inclusiv cei din clasele terminale) vor rămâne acasă și vor continua școala online.

„În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line. (…) În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie”, a declarat Iohannis.

Președintele a avut joi, 14 ianuarie, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care au participat premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică – Adriana Pistol.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: