conţinuturile paginilor

Tort raw vegan, fără coacere

​​Ingrediente:

1 cană migdale măcinate
1/2 ceașcă curmale, fără sâmburi
1/4 ceașcă pudră de cacao
1 lingură de ulei de nucă de cocos
Umplutură – bază de vanilie
1 1/2 căni (240g) caju crud, înmuiat în apă timp 4-6 ore, apoi scurs
1/2 ceașcă îndulcitor lichid la alegere (sirop de arțar, nectar de agave, miere de albine)
5 linguri suc de lămaie
1/2 ceașcă, ulei de cocos topit
1 lingură extract de vanilie pură
1 vârf de cuțit de sare


​Ingrediente suplimentare pentru stratul de ciocolată
1/4 ceașcă pudra de cacao
1 lingura îndulcitor lichid la alegere
1 lingură ulei de nucă de cocos, topit
Ingrediente suplimentare pentru stratul de căpșuni
1 cană căpșuni
Topping de ciocolată (opțional)
1 lingura ulei de nucă de cocos
2 linguri de pudră de cacao
1 lingură îndulcitor lichid la alegere
1/2 linguriță extract de vanilie
1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Pregătiți crusta: Puneți curmalele, migdale măcinate, pudra de cacao în blender și se amestecați bine. Adăugați uleiul de nucă de cocos și amestecați.Pune amestecul într-un vas și presează bine cu degetele sau cu fundul unui pahar.Preparați baza de vanilie: Adăugați toate ingredientele pentru baza de vanilie: caju hidratate, suc de lamaie, îndulcitor lichid, ulei de cocos topit, extract de vanilie și sare în blender și amestecați până devine cremos.Pune o treime din amestec într-un bol pentru baza de vanilie și o altă treime în alt bol pentru baza de căpșuni.
Adaugă ingredientele pentru stratul de ciocolată peste amestecul rămas în blender și amestecă până devine cremos. Pune amestecul dec ciocolată peste crustă, uniformizează cu ajutorul unei spatule apoi pune la frigider pentru 15 minute.
Spălați blenderul și pregătiți stratul de căpșuni. Puneți în blender treimea rămasă din baza de vanilie și adăugați căpșunile. Amestecați până devine cremos. După ce au trecut cele 15 minute scoateți crusta cu ciocolată din frigider și adăugați stratul de lămâie peste cel de ciocolată. Apoi puneți la frigider pentru încă 15 minute.
După ce au trecut 15 minute luați de la frigider amestecul și adaăugați al treilea strat din baza de vanilie rămasă. Întide-o bine cu ajutorul unei spatule.Dacă vrei, poți decora cu ciocolată. Pune ingredientele pentru toppingul de ciocolată într-un bol, amestecă bine apoi pune toppingul într-o pungă cu un colț tăiat și decorează. Pune apoi tortul la frigider până e gata de servit.După ce scoți tortul de la frigider îl poți decora cu boabe de cacao.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: