conţinuturile paginilor
stiri recente din educatie

Știri recente din educație: Start înscrieri la Games of Science

Știri recente din educație: Start înscrieri la Games of Science. Premii de 2.000 de euro pentru tinerii care au prezentări ştiinţifice pe înţelesul publicului

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) invită masteranzii şi doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, ştiinţa mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani să participe la cea de-a II-a ediţie a concursului Games of Science, potrivit unui comunicat de pe site-ul UBB.

Concursul este un proiect de promovare a comunicării ştiinţei pe înţelesul publicului, dezvoltat şi implementat de Ada Roseti. Este constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanţii se întrec într-un concurs de prezentări ştiinţifice.

Etapa regională a cursului de formare şi a competiţiei se va derula pe parcursul zilelor de 16 şi 17 martie (on site) şi va consta în:

  • 16 martie: 8 ore de program de formare (training) în comunicare publică gratuite. În cadrul cărora studenţii învaţă să vorbească în public. Află cum să-şi folosească emoţiile pentru a fi mai convingători. Exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu şi se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science.
  • 17 martie: formatul original de concurs de calificare la etapa următoare. Tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect ştiinţific, pe durate cuprinse între 10 secunde şi 3 minute
Obiectivul training-ului şi al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, medicinei şi alte domenii de studiu cu caracter ştiinţific să explice concepte, procese, teorii şi cercetări complexe pe înţelesul publicului.

Câştigătorii vor ocupa locuri la finala naţională de la Bucureşti. Finala are obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei şi procese complexe. Competiţia are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesaţi, se pot înscrie aici: https://socialinnovsolutions.typeform.com/GamesOfScience

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: