conţinuturile paginilor

Șase piese de teatru bazate pe texte de bacalaureat

Proiectul-pilot “Teatrul, o nouă normalitate #reinventare”, o platformă interactivă multidisciplinară cu rol în formarea tinerilor pentru viaţa activă, realizat de Teatrul Nottara în parteneriat cu compania artistică Artepunkt Skandinavia din Norvegia şi agenţia de comunicare creativă Media One, a fost lansat, la Bucureşti, scrie Agerpres.

“Anul trecut a fost cu folos, pandemia a făcut foarte mult rău, dar a făcut posibile şi nişte lucruri bune, astfel încât, având mai multă vreme, iată-ne angrenaţi într-un nou tip de proiecte”, a spus managerul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, în deschiderea conferinţei de lansare a proiectului.

Ruxandra Baker, reprezentant Media One, a afirmat că proiectul #Reinvent este “un copil al pandemiei” care s-a născut în perioada stării de urgenţă.

“#Reinvent este un copil al pandemiei, este născut, conceput în perioada stării de urgenţă, atunci când majoritatea activităţilor off-line au fost suspendate, atunci când părinţi, profesori, elevi s-au trezit în faţa celei mai mari provocări – şcoala online, atunci când artiştii nu mai puteau umple sălile de spectacol cu public şi îşi descărcau creativitatea pe reţelele sociale şi, aşa cum s-a spus, am avut cu toţii un răgaz, în ciuda contextului dificil, să ne gândim, să ne informăm şi să ne canalizăm creativitatea spre o concepţie pe care astăzi ne bucurăm să o vedem întrupată”, a adăugat Ruxandra Baker.

În cadrul proiectului #Reinvent se doreşte realizarea a şase spectacole de teatru cu abordări inovatoare ale patrimoniului cultural, dintre care trei în format digital live. Spectacolele rezultate vor avea la bază texte clasice şi contemporane din programa şcolară din România, potrivit sursei citate.

Piesele de teatru se vor inspira din texte din programele școlare, iar elevii de liceu vor putea urmări spectacolele

Reprezentaţiile vor fi oferite gratuit grupurilor ţintă, atât în România, cât şi în Norvegia, spectacolele fiind jucate atât cu public în sală, cât şi în transmisii în regim de live streaming, prin parteneriate cu licee la nivel naţional, chiar în timpul orelor de curs. Printre beneficiarii proiectului se află liceeni, tineri care urmează să părăsească sistemul de protecţie socială, membri ai minorităţilor etnice, profesori, asistenţi sociali, persoane vârstnice şi profesionişti din domeniul cultural.

Despre proiect: “Teatrul, o nouă normalitate #reinventare” este un proiect finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului Ro-Cultura.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: