conţinuturile paginilor

România va participa la Olimpiada Internațională de Matematică 2020

România va participa “în principiu” cu echipa de anul trecut la ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică, având în vedere că, pe fondul pandemiei Covid-19, nu a avut loc o selecție națională, a spus Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică.

Anul acesta, Olimpiada Internațională va avea loc “virtual”. Procedurile și ceremoniile se vor desfășura online. Loturile naționale vor susține concursul în țara lor, conform regulamentului anual actualizat.
A 61-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică ar fi trebuit să aibă loc la Sankt Petersburg, în Rusia, sub coordonarea Universității Pedagogice de Stat Herzen. Din cauza pandemiei, seria obișnuită de evenimente asociate OIM a fost anulată. La fel cum au fost anulate și numeroase selecții naționale – inclusiv olimpiadele din România.

Varianta actualizată (iunie 2020) a regulamentului Olimpiadei arată, însă, că aceasta va avea loc “virtual”. Mai precis:

Țările trebuie să-și confirme online participarea, pe site-ul oficial al Olimpiadei, până pe 20 iulie
Înregistrarea concurenților trebuie făcută tot online, până pe 31 august
Examenele trebuie să aibă loc în centrele naționale de examinare, sub supravegherea unui comisar OIM.
La nivel național, concursul se desfășoară în sălile alese, cu respectarea regulilor sanitare și de distanțare, pe 21 și 22 septembrie 2020.
Ceremoniile de deschidere și închidere OIM 2020 vor avea loc online
Cum va participa România la acest concurs, în condițiile de față? Potrivit lui Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic , “noi nu am avut selecția, olimpiada națională. Atunci trebuie să funcționăm cu echipa care există de anul trecut. Întâmplător, anul trecut nu am avut elevi care să fi fost a 12-a”.

El a spus că, din acest punct de vedere, există un semn de întrebare – doi dintre elevii din echipa de anul trecut “ar trebui să fie studenți în SUA, în acel moment”, adică în momentul când va avea loc olimpiada, în septembrie.

El a explicat că regulile Olimpiadei prevăd ca participanții să nu fi implinit 20 de ani la data oficială a concursului, stabilită în mod normal pentru iulie (să fie născuți după data de 2 iulie 2000, conform regulamentului oficial) și să nu fi participat la cursuri universitare până în momentul olimpiadei.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: