conţinuturile paginilor

Teleșcoală, la TVR, pentru elevii care stau acasă

În acord cu misiunea sa publică, TVR se implică în pregătirea elevilor pentru Capacitate şi Bacalaureat. TVR va difuza programe educative pentru elevi, în sistem teleșcoală pentru elevii care stau acasă.

După aproape patru decenii, emisiunea „Teleşcoala” se întoarce la TVR 2. Într-o formă modernă, adaptată noilor generaţii de elevi şi cu metode optime de predare.

Nu este prima implicare a TVR în pregătirea elevilor care urmează să susţină examene şcolare.

Televiziunea Română a mai difuzat emisiunile „Cu 2 treci bacul”, lecţii de limbă şi literatură română, la TVR 2 şi seria ecranizărilor operelor care intră în lista pentru examenul de bacalaureat la limba și literatura română, difuzată de TVR 1.

Emisiunea debutează din 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare.

 De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.

Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program:

  • două lecţii săptămânale de română şi matematică şi
  • câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

La TVR 2, elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării. Ministerele furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online.

Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării. Pe ecranul virtual, elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate asupra a ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

„Teleşcoala”, o poveste de 40 de ani

Emisiune de tradiţie, „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70. Timp de un deceniu, a fost urmărită de generaţii de elevi.

Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen „Curs de limba…”, care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi.

Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector.

Emisiunea „Teleşcoala” a fost difuzată până în anii ’80, când programul tv a fost scurtat.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: