conţinuturile paginilor

Resurse educaționale gratuite pentru copii și tineri

Copiii și tinerii pot beneficia de resurse educaționale online gratuite, ce sunt puse la dispoziție de către Comisia Europeană, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

Pentru cei sub 9 ani, materialele sunt jocuri de tip puzzle, cărți interactive și de colorat. Acestea pot fi accesate aici.

Elevii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani, pot face teste de verificare a cunoștințelor despre UE și pot consulta broșuri interactive. Spre exemplu, broșura „Planeta noastră, viitorul nostru” cuprinde date științifice despre schimbările climatice, ce se întâmplă în UE și ce poate face fiecare pentru a combate acest fenomen. 

Cărți despre Uniunea Europeană, aplicații interactive dedicate istoriei UE sunt dedicate adolescenților cu vârste între 12 și 15 ani. Liceenii și studenții au materiale explicative despre modul în care funționează Uniunea Europeană, broșuri despre aspecte ce țin de educația economică. Resursele pentru liceeni și studenți sunt aici.

Quiz-ul „Eu și UE” a fost conceput pentru a le oferi tinerilor o introducere rapidă și utilă în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, potrivit europa.eu.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: