conţinuturile paginilor

Prelungirea funcționării școlilor în online o să fie votată luni

Inspectorul Școlar General din București: Prelungirea funcționării școlilor în online o să fie votată luni de Comitetul pentru Situații de Urgență

Cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online“, a declarat Ionel Pușcaș.

Inspectorul școlar general a precizat apoi că “în principiu noi (ISMB) suntem responsabili. Dorim să protejăm elevii și familiile acestora. Dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației. Susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. Avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă“.

Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a scolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflăm“, a continuat Pușcaș.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat de vineri că a propus Prefecturii Capitalei să convoace luni Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide scenariul de funcționare al unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile.

Elevii și copiii din București stau și luni acasă, aceasta fiind ultima din cele 14 zile de scenariu roșu stabilit de Comitetul pentru Situații de Urgență la cea mai recentă ședință. Ce se va întâmpla de marți, în ce scenariu vor continua unitățile de învățământ din Capitală, urmează să fie stabilit într-o nouă ședință a Comitetului Municipal.

Amintim că marți se împlinesc 2 săptămâni de când toate școlile și grădinițele din București au fost închise, ca urmare a depășirii indicelui 3 în Capitală.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: