One World Romania #14

𝐅𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐟𝐞𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐦, 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐢𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐎𝐧𝐞 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 revine în 2021 cu peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj din întreaga lume, majoritatea în premieră națională.

Festivalul va avea loc anul acesta în două etape:
🔘 fizic, la București, între și 11 și 20 iunie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român, Cinemateca Eforie, Institutul Cultural Maghiar din București, UNATC și J’ai Bistrot și
🔘 online în toată țara, între 21 și 27 iunie.Tema principală din acest an surprinde 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑎𝑛𝑡̦𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑓𝑒𝑚𝑖𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑓𝑒𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑙𝑢𝑚𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑖, 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑒𝑝𝑜𝑐𝑖 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒.

Ediția a 14-a a festivalului One World România va celebra, va prezenta și va chestiona parcursul luptelor pentru echitate socială ale femeilor din întreaga lume, principalele probleme cu care acestea încă se confruntă și motivele care nu au permis încă obținerea unei echități sociale.

„𝑀𝑎𝑗𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑓𝑖𝑙𝑚𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑠𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑎𝑛 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖, 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑒 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑝𝑎𝑟𝑡̦𝑖𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡: 𝑒𝑥𝑖𝑠𝑡𝑎̆, 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑖 𝑏𝑢𝑛𝑒, 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑙𝑚𝑒 𝑑𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑙𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑐𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑒, 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑚𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑛𝑒 𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡. 𝐷𝑒 𝑐𝑒 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑙𝑚 𝑑𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑢 𝑝𝑢𝑡𝑢𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑧𝑒 𝑚𝑎𝑖 𝑏𝑖𝑛𝑒? 𝐶𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑠̦𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒-𝑎𝑢 𝑝𝑟𝑒𝑑𝑖𝑠𝑝𝑢𝑠 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑎̆ 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑔𝑟𝑎𝑏𝑎̆ 𝑜 𝑐𝑎𝑟𝑖𝑒𝑟𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑡𝑒𝑟𝑒𝑛, 𝑖𝑎𝑟 𝑛𝑢 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑎𝑙 𝑓𝑖𝑐𝑡̦𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖, 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑜𝑚𝑖𝑛𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑏𝑎̆𝑟𝑏𝑎𝑡̦𝑖?” se întreabă și ne întreabă directorii artistici ai festivalului, Vanina Vignal și Andrei Rus.

Seria de vizualuri din acest an, realizată de Maria Drăghici, pornește de la imagini din filmografia impresionantă a cineastei germane Ulrike Ottinger și ilustrează tocmai această diversitate de ipostaze ale feminității.Pentru a confrunta aceste subiecte și multe altele legate de statul de drept și de justiție socială, de drepturile persoanelor LGBTQ+, ori de refugiați și imigranți, dar și pentru a face un tur de orizont al peisajului filmului documentar actual, One World România propune peste 60 de filme de lungmetraj și scurtmetraj, majoritatea în premieră în țara noastră, care asociază critica socială căutărilor la nivel formal și narativ.

Competiția va cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, și va fi arbitrată de două jurii: unul format din cinci profesioniști de talie internațională și unul din liceeni din întreaga țară, care vor participa de asemenea la un training intensiv coordonat de cineasta Cristina Haneș și la selecția Super, festivalul de filme făcute de adolescenți.
Ca în fiecare an, One World România va prezenta o retrospectivă a unei cineaste legendare și mai multe focusuri legate de tema principală a festivalului.Abonamentele pentru perioada 11-20 iunie, desfășurată în locații fizice din București, sunt disponibile pe Eventbook în număr limitat (50) și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului, catalog și alte materiale promoționale. Abonamentele nu includ accesul la deschiderea festivalului, concerte și la alte evenimente speciale.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: