conţinuturile paginilor

Microstagiune de Teatru Tânăr în septembrie, la TNB

Microstagiune de Teatru Tânăr în septembrie, la TNB

Între 3 și 7 septembrie 2022, spectacolele aflate în competiția oficială a Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu” se pot vedea la Sala Mică a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București. Intrarea este gratuită și se face pe bază de rezervări online la adresa contactfestserbanionescu@gmail.com.

#FestivalulContinuă – premiul tinerei generații

A doua ediție a Festivalului de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, desfășurată la 2 Mai, s-a încheiat pe 23 iulie 2022 cu o gală de decernare a premiilor pentru tinerii creatori de teatru și film. Pe lângă cele două premii oferite de cei trei membri ai juriului – Andrei Huțuleac, Nicoleta Hâncu și Eugen Jebeleanu -, Teatrul Național “I.L. Caragiale”, ca partener al festivalului încă de la prima ediție, a oferit un premiu special sub forma unei experiențe: o microstagiune de teatru tânăr, compusă din toate cele 5 spectacole aflate în competiție: Groapa cu nisipInstituțiaRomeo ± JulietaWasted și Disney Thriller.

Intitulat #FestivalulContinuă, acest eveniment de susținere și promovare a tinerei generații de artiști se va desfășura în perioada 3 – 7 septembrie 2022, la Sala Mică a TNB. Intrarea este gratuită. Rezervări online se pot face la adresa de e-mail contactfestserbanionescu@gmail.com, prin specificarea titlului spectacolului, a numărului de locuri solicitate, precum și a numelui persoanei care face rezervarea.

Înainte. Acum. După. – mai mult decât un slogan

Atât această microstagiune, realizată la inițiativa Cristianei Gavrilă, coordonator al programului 9G la TNB, cât și premiul special oferit de TIFF regizorului Paul Chirilă, al cărui scurtmetraj – Caliban – l-am putut vedea la 2 Mai, vin ca o încununare a efortului pe care echipa noastră l-a depus în ultimele luni. Odată cu nașterea acestui festival, ne-am asumat misiunea de a-i ajuta pe cei mai tineri sau chiar de-o vârstă cu noi să aibă contexte în care să-și prezinte creațiile și să găsească oportunități pentru proiecte noi. De aceea, sloganul celei de-a doua ediții – Înainte. Acum. După. – nu se referă exclusiv la puntea temporală dintre generațiile de artiști sau la perioade istorice din realitatea socială și culturală a României, ci exprimă și dorința noastră de a realiza evenimente culturale în afara perioadei propriu-zise a festivalului.

Program și detalii despre spectacole

3 septembrie, ora 20:00

Groapa cu nisip de Michał Walczak

regia Bianca Oprea

4 septembrie, ora 20:00

Instituția (devised theatre)

regia Florin Liță

5 septembrie, ora 20:00

Romeo ± Julieta de William Shakespeare

regia Mihaela Sîrbu

6 septembrie, ora 20:00

Wasted de Kae Tempest

regia Vlad Isăilă

7 septembrie, ora 19:00

Disney Thriller de Philip Ridley

regia Monica Stoica

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: