conţinuturile paginilor

Bucharest International Film Festival 2022

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a  se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.

Prin secțiunea cinematografiei italiene aducem în acest an filmele premiate la competiții internaționale și super-producții de renume mondial.

”The King of Laughter” este ecranizarea biografiei legendei de teatru comic, Eduardo Scarpetta. Filmul în regia lui Mario Martone a avut mai multe nominalizări și premii câștigate în 2022, printre care cele de la Premiile David di Donatello, pentru costume și cel mai bun actor în rol secundar, dar și premiile pentru cel mai bun film, producție și costume la Gala Golden Ciak. Regizorul Mario Martone a avut de-a lungul timpului filme cu nominalizări pentru Golden Lion la Festivalul de Film de la Veneția, iar pentru acest film a primit o nouă nominalizare la această categorie din festival, dar și premiile Pelicula de Aur și premiul pentru cel mai bun actor.

”Scarlet” prezintă povestea evoluției unei femei în perioada interbelică, un timp de mari realizări și inovații. Regia este semnată de regizorul italian, Pietro Marcello.

Leonora Addio” a câștigat premii în cadrul Festivalului de Film Internațional de la Berlin și a fost nominalizat la Ursul de Aur. La Festivalul de Film Internațional Bari a câștigat competiția  italiană. Scenariul și regia filmului sunt semnate de către Paolo Taviani, iar acest film a fost realizat  în memoria marelui regizor, fratele său, Vittorio Taviani.

Acțiunea filmului ne prezintă ultima dorință a lui Luigi Pirandello. Fratele său îi va îndeplini această dorință, iar această călătorie este definitorie pentru acest ultim mesaj de adio.

”Piccolo Corpo” prezintă drama unei mame de la începutul anului 1900 care încearcă să își aducă la viață copilul născut decedat, suficient de mult pentru a fi botezat. Filmul prezintă încercările prin care trece mama, fricile cauzate de religie și miracolul ce trebuie să aibă loc.

Regia este semnată de către Laura Samani, filmul a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Cannes, în 2021, iar în acest an a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor debutant la Gala David di Donatello.

Documentarul ”Futura”, a cărui regie este semnată de către Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher, ne prezintă realitatea cu care se confruntă tinerii italieni care se dezvoltă, între oportunitățile ce îi înconjoară și visele lor, frica de nereușită și încercările peste care trebuie să treacă pentru a reuși în viață.

Filmul a fost deja nominalizat la Festivalurile Cannes, Antalya Golden Orange Film festival și David di Donatello Awards.

Despre BIFF: Bucharest International Film Festival (BIFF) este prima mare competiție cinematograficӑ de film de lung metraj organizată în capitală și a fost conceput ca un festival deschis cinematografiei de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente și promovează tineri realizatori de film. Cele 17 ediții anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenței unui asemenea eveniment și recunoașterea sa pe plan național si internațional prin prezența publicului și prin invitați de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, etc.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: