conţinuturile paginilor

Masterclass și filme pentru copii la BIFF 2020


Anul acesta, BIFF împreună cu Bogdan Mureşanu organizează un masterclass intitulat „De la Idee la Film, prin Scenariu”, prezidat de Kristina Cepraga şi Dana Dimitriu. Acesta se va desfăşura la CreArt, iar ulterior vor avea loc proiecţiile filmelor „Cadoul de Crăciun” şi „Opinci”.


Pe de altă parte, BIFF va avea în juriu personalităţi marcante ale cinematografiei româneşti, prercum: Manuela Cernat, Dana Bunescu şi Bogdan Mureşanu. În competiţie vor intra opt filme, iar alte 10 filme, premiate la Berlin, Cannes şi Veneţia, vor intra în festival în afara competiţiei.

Vor fi proiectate și filme pentru copii (5 – 16 ani), secţiunea urmând să cuprindă şi alte activităţi de educare şi cunoaştere cinematografică.

BIFF 2020 oferă publicului proiecţii, expoziţii, concerte, petreceri, gale, workshop-uri, master-classes şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Cinematografia din Coreea de Sud va beneficia de o secţiune specială a festivalului. Anul acesta BIFF se va desfăşura exclusiv în locaţii outdoor, la Cinema Muzeul Ţăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din Bucureşti şi Opera Comică pentru Copii.

Filmele de scurtmetraj vor fi urmate de o discuție cu Bogdan Mureșanu, regizorul al cărui scurtmetraj a ajuns anul acesta în cursa pentru Oscar. „De la idee la film prin scenariu” este ocazia sa de a povesti despre performanțele sale în fața publicului românesc.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe baza de rezervare: https://eventbook.ro/other/bilete-biff-2020-masterclass-de-la-idee-la-film-prin-scenariu

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: