conţinuturile paginilor

Literatură europeană contemporană pentru copii

Evenimentul de literatură contemporană pentru copii, organizat de Institutul Maghiar din București, propune propune editurilor din România cărți contemporane europene pentru copii, în vederea publicării lor în limba română.

În decursul lunii noiembrie sunt popularizate aceste texte printr-o campanie online cu informații despre cărți, autori, ilustratori, traducători.

Pe 23 noiembrie vor fi prezenta textele sub forma unui spectacol-lectură în regia lui Kovács Zsuzsanna, în distribuția lui Florina Gleznea și Ștefana Ionescu-Darzeu, la Muzeul Național al Literaturii Române, conform anunțului. Datorită numărului redus de participare pentru public, din cauza reglementărilor de sănătate, spectacolul va fi transmis live pe pagina de facebook a Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București.

În cele două ediții anterioare au fost propuse editurilor de profil din România 14 titluri de cărți din literatura europeană contemporană, din care au fost publicate la Editura Aramis.

Coordonatorii proiectului sunt: Csegedi Magdolna, coordonator de evenimente culturale, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și Márton Evelin, scriitoare, redactor.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: