conţinuturile paginilor

Expoziție de stampe japoneze – actori și scene de teatru Kabuki

Cultivând de mai mult timp încoace o adevărată relație privilegiată cu Japonia, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” a găzduit în luna iunie 2018, două evenimente culturale excepționale, destinate să familiarizeze publicul românesc cu două din cele mari tipuri de teatru tradițional japonez – Kabuki și Noh – prin intermediul unei expoziții și, respectiv, al unui spectacol de teatru.
Marți, 12 iunie 2018 la ora 18.30, în foaierele Sălii Studio a Teatrului Național a fost prezentată pentru prima oară publicului românesc o selecție curatorială de peste 140 de stampe japoneze din secolele XVIII și XIX, cu Actori și scene de teatru Kabuki, provenind din colecția privată George Șerban. Expoziția a fost urmată de publicarea unui album dedicat.
Colecția de stampe George Șerban conține peste 1.000 de lucrări realizate de peste 50 de artiști japonezi începând cu secolul XVII, continuând cu secolele XVIII, XIX și XX.
Teatrul Kabuki a fost subiectul preferat de cele mai importante școli de artiști japonezi din istoria acestora, pe care-i veți regăsi în expoziție, dar și în albumul ulterior. Fiecăruia dintre artiștii care vor fi expuși îi este dedicată o arie expozițională, care va conține în afara lucrărilor originale și o prezentare dinamică cu detalii de lucrări și informații de prezentare pe cele 8 monitoare care ambientează spațiul expozițional.
Albumul care acompaniază expoziția este publicat la Editura PostModernism Museum. Va fi produsă și o ediție limitată de 50 de albume care vor fi însoțite de stampe originale.
Expoziția va fi deschisă între 12 iunie – 14 iulie 2018.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: