conţinuturile paginilor
evenimente culturale 2023

Evenimente culturale 2023:Spotlight Festival – #7

Evenimente culturale 2023:Spotlight Festival – #7

Festivalul de artă vizuală în aer liber a pregătit o nouă serie de experienţe multimedia în locaţii consacrate şi locaţii în premieră pe Calea Victoriei şi la ARCUB.


Ediţia din acest an se numeşte Geometry of the City. Aceasta își propune să transforme geometria oraşului prin trei zile de spectacole de lumină, culoare şi sunet.

Între 21 şi 23 aprilie, clădiri celebre din Bucureşti prind viaţă prin videomapping. Locuri iconice sunt populate de instalaţii multimedia. Statuile oraşului sunt animate prin proiecţii de light art.

PREMIERE LA SPOTLIGHT #7 – GEOMETRY OF THE CITY


În premieră la Spotlight, Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest este inclus în circuitul festivalului cu o proiecţie luminoasă de foarte mari dimensiuni. Acesta poartă semnătura unuia dintre cei mai importanţi artişti contemporani din România, Roman Tolici.

Este, pentru prima dată când programul include lucrări realizate de nume celebre ale artei contemporane din România alături de care artişti de street art, ilustratori şi sculptori români, ce transformă locuri iconice din Bucureşti împreună cu pionieri new media din Franţa, Ungaria şi Austria.

Un alt element de noutate în al ediţiei din acest an este muzica corală inclusă în program ca element de inspiraţie pentru un spectacol de videomapping.

PROGRAMUL

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.30 și se încheie la ora 23.00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2023 vor fi disponibile curând pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: