conţinuturile paginilor
evenimente culturale 2023

Evenimente culturale 2023: Începe „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”

Evenimente culturale 2023: Începe „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei

Revin weekendurile pietonale în Bucureşti în perioada  29 aprilie şi 8 octombrie 2023

Ajuns la cea de-a treia ediţie, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” va avea loc în perioada 29 aprilie şi 8 octombrie 2023. Noul sezon debutează în weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei.

Evenimentul propune bucureştenilor o serie de evenimente artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

 „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei.

Primul weekend 29-30 aprilie 2023

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei. Între orele 10:00 şi 22:00 devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

Din programul artistic al primului weekend „Străzi deschise” fac parte numere de circ pentru copii, expoziţii şi evenimente de seară. Printre acestea spectacole de circ şi parada personajelor Circul Metropolitan Bucureşti, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca şi întâlniri cu artişti animatori pe picioroange pregătite pentru programul „Străzi deschise” de Creart.

În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Leave a Reply

Optimized by Optimole