conţinuturile paginilor

TEATRUL NAȚIONAL DIN BUCUREȘTI ANUNȚĂ ”DOR DE EMINESCU” LA MADRID

La 50 de ani de la debutul său la Teatrul Naţional din Bucureşti în piesa « Eminescu » şi cu o carieră în care a consacrat numeroase  recitaluri  operei marelui poet, actorul Ion Caramitru duce versul eminescian la Madrid, de Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie 2014, când are loc şi cea de-a 8-a ediţie a „Nopţii Teatrelor“, proiect dedicat teatrului, dansului şi muzicii de Primăria Regiunii Madrid. Turneul este organizat sub auspiciile ICR Madrid.
 
Cu această ocazie specială (peste 200 de activităţi culturale în peste 100 de spaţii alternative), la Fundaţia Lázaro Galdiano sala Auditorio (Calle Serrano, 122 Madrid), de la ora 19.00, va fi oferit comunităţii româneşti din capitala Spaniei  recitalul de poezie şi muzică, în limba română,  „Dor de Eminescu”, susţinut de actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian-Octav Popa, recital aflat în repertoriul Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”.
 
„Acesta este un spectacol inedit, care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet. Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii.” – Ion Caramitru.
 
„Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie, ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite.” – Aurelian-Octav Popa

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: