conţinuturile paginilor

CURSURI

CURSURI DE ACTORIE
Ne jucăm inteligent !

Cursurile de actorie dezvoltă expresivitatea, comunicarea și capacitatea de concentrare a copiilor.
Sunt realizate după o metoda Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” din București,  metodă care permite copiilor nu numai dezvoltarea aptitudinilor, ci și deprinderea de cunoștințe despre artă, literatură și conduită, prin intermediul jocului și al artei actorului.


Metoda le oferă copiilor ușurința în relaționare, deschiderea către comunicare și eliberarea de timiditate.

Ei construiesc împreună povești și sunt ajutați să intre în relație ca personaje ale acestora, dezvoltându-și astfel creativitatea și învățând să-și exprime personalitatea, devenind comunicativi și expresivi.

Cursurile încep cu exerciții conduse de respirație,  mișcare, coordonare și concentrare, bazate pe metode renumite utilizate în predarea artei actoricești în cele mai renumite centre de studiu ale lumii.

Instructorii noștri sunt specializați în arta actorului, fiind ei înșiși actori și profesori, toți având experiență pedagogică.

Vom invita în vizite profesionale și mari nume ale scenei și pedagogiei din România și din lume, ce vor veni să împărtășească din cunoștințele și experiențele lor copiilor și, poate, să descopere și noi talente pentru teatru și film : prof. univ. dr. Sanda Manu, prof. univ.dr. Mircea Gheorghiu, prof. univ. dr. Grigore Leșe.

Tabăra va fi, astfel, nu numai un spațiu în care ne vom juca inteligent, dar și un prilej pentru copii să cunoască oameni de reală valoare, modele care le vor contura atitudinea și personalitatea.

CURSURI DE SPADĂ, FLORETĂ
Suntem cavaleri și mușchetari !

Cursurile sunt predate după metode din arta scrimei și a spadei medievale, de specialiști în aceste domenii.

Copiii sunt ajutați să deprindă mișcările de bază din această artă, atac și apărare, cu ajutorul unor spade de lemn. După ce le-au deprins, le execută în perechi, sub supavegherea instructorilor,
cu spade de spectacol, metalice, fără tăiș, ce reproduc fidel modele de spadă din diferite epoci istorice.

Spadele sunt executate de partenerul nostru MEDIEVALART, singurul atelier de execuție de astfel de obiecte din România. Instructorii atelierului de spadă și floretă sunt actori și cascadori, cunoscători ai istoriei și costumului medieval.

Copiii vor descoperi și învăța cu ajutorul lor nu numai noțiuni de mișcare ce le vor spori capacitatea de concentrare, atenția, aptitudinile sportive și foma fizică, dar și noțiuni de istorie a României și istorie universală, date despre personaje istorice și amănunte despre diversele epoci și civilizații. Poveștile și personajele istorice le vor trezi cu siguranță interesul pentru literatură, istorie, teatrul și filmul istoric.

Copiii deprind în cadrul acestui atelier și o ținută corectă, poziția corpului și eleganța în mișcări specifice cavalerilor și prințeselor, noțiuni de etichetă și comportament în societate.

Copiii vor privi altfel poveștile din filmele istorice, pătrunzând în miezul lor, începând să descopere tainele artelor, ale istoriei și ale personajelor reale din istoria românească și universală.
Invitat: creatorul de decoruri de teatru cu specific medieval, Nicolae Copoceanu.

ACTORIE DE FILM ȘI CREATIVITATE ÎN DOMENIUL SCENARISTIC

                                    Inventăm povești ca-n filme !

Ne uităm la filme și discutăm despre personaje, oameni, destine, întâmplări. Ne punem problema cum ar schimba o mică întâmplare tot restul poveștii sau dacă ceva ne-ar putea face să fim altfel decât suntem. Scriem și desenăm oameni și povești.
Vedem cum arătăm pe cameră, cum ni se schimbă ochii, umbra și felul în care râdem, când știm și când nu știm că suntem noi sau altcineva.

Invitat: producătorul TV Victor Potra

DESEN ȘI PICTURĂ DE DECOR ȘI BUTAFORIE
Ne facem lumea mai frumoasă !

Desenăm ce ne imaginăm și apoi colorăm, lipim paiete, facem măști și creăm noi ființe din noi înșine, unii pentru alții, unii despre alții. Ne pictăm cuvinte care ne plac pe tricouri albe, inventăm bijuterii și costume, ne facem ochii mai mari sau mai albaștri. Suntem mai frumoși sau mai colorați pentru că e vacanță și vrem să ne bucurăm de culori și de vise.

Invitată: scenografa de teatru, Anca Cernea

           CURSURI DE ECHITAȚIE

La complexul Pănicel din Râșnov, cu instructori specializați, coordonați de Petre Chirilov.
%d blogeri au apreciat: