conţinuturile paginilor

Concurs inedit de colectare a deșeurilor, pentru elevi

54 de școli din județele Constanţa, Călăraşi, Dolj, Vâlcea, Dâmboviţa şi Ilfov participă la un concurs de colectare separată a deșeurilor, în cadrul programului Azi pentru Mâine, potrivit unui comunicat . Clasele care reușesc să adune cele mai mari cantități de deșeuri vor fi recompensate cu premii totale în valoare de 54.000 de lei.
  • Concursul a început luna aceasta și se desfășoară până la finalul semestrului al II-lea. Clasamentul final va fi publicat pe data de 1 iulie 2022.

Clasa din fiecare școală care a reușit să colecteze, până la sfârșitul acestei perioade, cele mai mari cantități de hârtie/carton, plastic şi aluminiu va primi câte un premiu de 1.000 de lei, potrivit regulamentului concursului. Spre deosebire de anii trecuți, competiția se va desfășura între clasele aceleiași școli, pentru a stimula și mai mult implicarea elevilor și a profesorilor, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la ediția anterioară a concursului, au fost adunate peste 41 tone de deşeuri, colectate pe două fracţii: hârtie/carton şi plastic/PET + aluminiu/can. Proiectul a inclus, de asemenea, o componentă educațională, prin intermediul căreia, elevii, alături de părinții și profesorii lor, au fost informați cu privire la modalitățile de colectare separată a deșeurilor, dar și cu privire la importanța colectării separate a acestora. 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: