conţinuturile paginilor

Concurs de securitate cibernetică pentru elevi

Liceenii cu vârsta de peste 16 ani și studenții care frecventează o instituție de învățământ din România se pot înscrie pe site-ul oficial al UNbreakable România, pentru sezonul de toamnă-iarnă, până la debutul concursului individual.

Această ediție se va axa pe importanța cunoștințelor de securitate cibernetică în domenii vitale funcționării unei societăți. 28 octombrie 2021 a marcat debutul oficial al etapei de pregătire, cu o sesiune specială de prezentări susținută de lideri cunoscuți din industrie.

După etapa de pregătire, competiția va fi urmată de concursul individual programat pentru perioada 3 – 5 decembrie. Mai apoi, competiția pe echipe se va derula între 10 – 12 decembrie.

Competiția UNbreakable România este organizată de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.

În septembrie, Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, a dat startul noului sezon UNbreakable România. În doar o lună de la deschiderea înregistrărilor la concursul național de securitate cibernetică, peste 500 de elevi și studenți au răspuns provocării și iau parte în aceste zile la activitățile din etapa de pregătire a evenimentului. Inițiativa rămâne foarte populară în rândul tinerilor. Ei au acum șansa să își perfecționeze cunoștințele în securitate cibernetică, de această dată aplicate inclusiv în domenii vitale funcționării unei societăți, precum telecom, energie, banking, industria petrolieră, aerospațială sau chiar sistemul medical.

Pe lângă resurse teoretice și practice, UNbreakable oferă tinerilor șansa de a se afla în contact direct cu specialiști din industrie – atât din mediul academic cât și din mediul privat – și de a comunica în mod constant cu aceștia pentru a se pregăti pentru concursuri.

Participanții au o deschidere mult mai amplă către toate avantajele și provocările din domeniul securității cibernetice, inclusiv către companii de profil unde vor putea aplica tot ceea ce au învățat în cadrul programului. UNbreakable devine, astfel un mediu propice care lansează tineri pregătiți pentru piața muncii.

Anton Rog, Șeful Centrului Național Cyberint, aprecia că „în orice domeniu și mai ales în domeniul securității cibernetice resursa umană este cea mai importantă. Și aceasta este o ocazie pentru ei să-și îmbunătățească performanța și să fie parte din capitalul cel mai important al statului român, capitalul uman pentru protejarea țării din punct de vedere cibernetic.”

Din aceste considerente, UNbreakable România este o inițiativă orientată spre viitor și își propune să aducă laolaltă elevi și studenți pasionați de securitate cibernetică, pentru ca aceștia să aibă la dispoziție toate resursele utile dezvoltării competențelor necesare pentru a deveni buni specialiști în domeniu.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: