conţinuturile paginilor

Cluburi de robotică și codare în școli din mediul rural

Cluburi de robotică și codare în școli din mediul rural, prin programul Științescu

Ateliere de robotică și de alfabetizare digitală au fost organizate în cinci școli gimnaziale din mediul rural, în județul Cluj, în cadrul unui program menit să întărească accesul la educație pentru copiii din medii defavorizate și să încurajeze educația pentru viitor, potrivit unui comunicat de presă. 

Programul „Științescu”, implementat de Fundația Comunitară Cluj România, s-a desfășurat în mare parte dintre școlile din localitățile alese – Bonțida, Suceagu, Nireș, Mintiu Gherlii și Jucu – urmând să fie finalizat la toamnă. 

Ce au presupus cursurile

Cursul de robotică, susținut față în față de către Smart Academy Cluj, s-a desfășurat în patru dintre școli, urmând ca la Mintiu Gherlii să se finalizeze în noul an școlar. 

  • Potrivit comunicatului, copiii au învățat să asambleze și să programeze roboți simpli pentru diverse activități curente. Au acumulat noi cunoștințe în domeniul electronicii și au înțeles de ce este aceasta importantă în funcționarea roboțiilor. Au aflat ce înseamnă programarea, construcția și utilizarea roboților la scară largă și pentru activități industriale; ce înseamnă proiectarea 3D și cum să imprime produse la imprimantele 3D. La final au asamblat un braț hidraulic care a rămas în fiecare dintre școli, astfel încât și ceilalți elevi să își facă o idee despre robotică.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: