conţinuturile paginilor

Clara Dupont-Monod, recompensată cu Premiul Goncourt al Liceenilor

Scriitoarea franceză Clara Dupont-Monod a primit, joi, Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2021, acordat de un juriu format din elevi pentru romanul „S’adapter”, pentru care a primit deja luna trecută premiul Femina, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Clara Dupont-Monod, editor şi jurnalistă, prezintă în romanul „S’adapter” povestea unui copil cu dizabilităţi inspirată din experienţa personală a autoarei.

„S’adapter” a obținut 8 voturi de la un juriu format din 13 liceeni din întreaga Franţă, care trebuiau să aleagă între cele cinci romane finaliste. Premiul va fi înmânat scriitoarei în cursul serii, într-un eveniment care va avea loc la Ministerul Naţional al Învăţământului.

Premiul Goncourt al Liceenilor a fost creat în urmă cu 33 de ani în oraşul Rennes şi a fost o excelentă iniţiativă de natură să stimuleze gustul pentru lectură în rândurile tinerilor. Anul trecut, acest premiu a fost acordat într-o ceremonie virtuală scriitoarei cameruneze Djaili Amadou Amal, pentru romanul său „Les Impatientes” (‘Nerăbdătoarele’) care prezintă condiţia femeii în zona subsahariană a Africii.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: