conţinuturile paginilor
6 lecții pentru adolescenți

6 lecții pentru adolescenți care trebuie repetate

6 lecții care merită repetate:

Dacă te compari mereu cu alții, nu vei afla niciodată cine ești.

Atunci când te uiți la alții pentru a-ți măsura valoarea, nu îți poți vedea talentele unice, trăsăturile fizice și vocea personală. În schimb, cheltuiește-ți energia descoperindu-ți toate darurile, construindu-ți punctele forte și punând la punct acele puncte slabe. Onorează pe cel care ai fost creat să fii și petrece-ți viața sărbătorindu-ți trăsăturile individuale și scopul pe care îl simți necesar de atins. Fii cea mai bună variantă a ta, căci asta este suficient.

Alege-ți anturajul cu înțelepciune

Cei cu care te înconjori vor fi întotdeauna cea mai mare influență în viața ta. Alege-ți prietenii cu grijă! Ei vor avea un impact profund asupra modului în care îți vei construi viața. Asigură-te că sunt demni de încredere, că te sprijină și că sunt buni. Este în regulă să renunți la relațiile nesănătoase și, de asemenea, este în regulă să eviți persoanele despre care știi că nu sunt benefice pentru tine. Poți să fii în continuare prietenos și să stabilești limite ferme cu oamenii, dar ai dreptul să iei propriile decizii cu privire la prieteni, așa că nu te simți obligat să cedezi presiunii colegilor.

Fă-ți mereu timp pentru autoîngrijire

Este atât de ușor să uităm că trebuie să ne facem timp pentru nevoile noastre personale. Îngrijirea de sine este ceva diferit pentru fiecare, așa că, pe măsură ce vă cunoașteți mai bine, acordați-vă la ceea ce aveți nevoie pentru a fi sănătoși, atât fizic, cât și emoțional. Nu vă refuzați acest răsfăț semnificativ. Dacă nu vă refaceți bunăstarea mentală și fizică, consecințele pot fi grave. Găsiți modalități de a vă odihni și de a vă realimenta atât corpul, cât și mintea. Apoi puneți-le în practică în mod regulat.

Aveți mai mult curaj decât credeți

Nu vei ști niciodată cât de curajos ești până când nu vei face primul pas spre a-ți depăși frica. Cea mai mare minciună pe care ți-o poți spune este că „nu poți”. Primul pas este întotdeauna cel mai greu. Cei care îl fac, ajung adesea la împlinire și putere, indiferent de ce se întâmplă. Simplul fapt de a face acel lucru care ți se pare greu te va întări și te va ajuta să realizezi că ai mai mult curaj decât credeai.

Vei face greșeli, vei dezamăgi oamenii și vei eșua lamentabil

Ar trebui să te aștepți ca viața ta să aibă unele coborâșuri serioase, dezamăgiri masive și rușini umilitoare. Nu ești ferit de la a face greșeli. Nu vei fi niciodată perfect, așa că pregătește-te pentru aceste căderi și înțelege că ceea ce contează este ce faci cu aceste puncte slabe. Acordă-ți iertare atunci când greșești, pentru că, deși vinovăția și rușinea pot fi un barometru moral util, ele îți pot sabota și pacea. Asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale și fă tot ce poți pentru a rezolva și răscumpăra situația. Amitește-ți că unele dintre cele mai mari lecții de viață vin din cele mai grele căderi. Uneori, creșterea provoacă și durere.

Ai grijă cum măsori succesul

Trăim într-o lume a mass-mediei care definește adesea succesul prin frumusețe, bogăție și faimă. Vă rugăm să nu credeți în aceste măsurători. Succesul tău se bazează exclusiv pe fericirea, împlinirea și pacea ta. Nu accepta nici o altă definiție pe care o dă lumea, pentru că vă te conduce doar pe drumuri goale, cu o inimă înfometată. Ce îți aduce bucurie profundă? Ce îți alimentează pasiunea și îți împlinește scopul? Ce aduce sens vieții tale și te provoacă să te dezvolți? Urmărește o viață care să răspundă la aceste întrebări și vei găsi adevăratul succes.

Sunt atât de multe alte lucruri pe care aș vrea ca adolescenții noștri să le știe, dar dacă vor ști totul, sper că vor purta cu ei aceste 6 lecții care trebuie repetate. Dacă ei pot înțelege cu adevărat aceste lucruri și le pot pune în practică în fiecare zi, vom avea și noi o parte din recunoștință.

Leave a Reply

Optimized by Optimole