conţinuturile paginilor

Teatru imersiv într-un apartament de bloc cu Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu

Iulia Rugină și Oana Rasuceanu se află la prima colaborare în teatru, cele două dezvoltând până în prezent o puternică relație profesională în calitate de co-scenariste ale filmelor Breaking News, Love Building, Captivi de Crăciun sau Să mori de dragoste rănită.

Actorii Nicoleta Lefter și Șerban Pavlu se reîntâlnesc într-un proiect teatral aparte, fiind protagoniștii acestui performance. Cei patru artiști propun publicului o experiență inedită, spectatorii-vizitatori devenind martorii tăcuți ai evoluției nopții de Revelion și încercării eșuate a unui cuplu de a recăpăta încrederea într-un “mai bine” al relației. Alegerea nopții de Revelion pentru desfășurarea și construcția situației nu e întâmplătoare. Și cu atât mai puțin întâmplătoare este și alegerea trecerii către anul 1989. Anul cheie din istoria recentă a României. Anul schimbării pe toate planurile – individual, social, politic, economic.

“’88/’89 oferă ocazia unei călătorii în timp și invită totodată publicul la un moment de reflecție. Am vrut să ilustrăm povestea a doi tineri, exponenți ai unei societăți bântuite nu doar de efectele regimului comunist asupra vieții lor de zi cu zi, ci și asupra dezvoltării umane și a interacțiunii lor ca membri ai unei tinere familii. Într-o societate marcată profund de lipsuri acute, relația celor doi a continuat să se rodeze încet, atenția fiecăruia fiind îndreptată pe încercarea de a trăi.”, a declarat Oana Răsuceanu, cea care semnează, alături de Iulia Rugină, scenariul și regia acestui performance.

Conceput special pentru spațiul care îl găzduiește în perioada 5 – 10 noiembrie, ’88/’89 va putea fi văzut în Ferestroika – un proiect muzeal inedit care reconstituie într-un apartament de trei camere din cartierul Militari viața cotidiană a unei familii de români din timpul ultimei decade a comunismului. Creat de doi tineri antreprenori, Raluca și Bogdan Jianu, în colaborare cu o serie de istorici și muzeografi, proiectul Ferestroika îmbină istoria și strorytelling-ul într-un format interactiv, promovând ideea unei experiențe autentice, senzoriale.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: