conţinuturile paginilor

TABĂRĂ ADOLESCENȚI


ACTORTEEN 
Lectură |  Improvizație |  Actorie

Tabăra de teatru ActorTeen vă propune, dragi liceeni, o experiență pe care nu o veți uita !

O vacanță în care veți avea ocazia să vă autodescoperiți, făcând parte din distribuția unor povești extraordinare !

Tabăra de teatru pentru adolescenți, va cuprinde mai multe module de lucru:

Atelierul de lectură
citirea si deslușirea sensurilor unor fragmente de texte, analiza și descoperirea personajelor și a situațiilor, sub îndrumarea instructorului
Atelierul de improvizație
direcționați de instructori, elevii recrează momente din viața lor, construiesc, observă și joacă personaje, analizează situații de viață, întâmplări, biografii, imaginează diverse situații în care s-ar putea afla personajele studiate
Atelierul de scriere creativă
pe baza personajelor construite în atelierul de improvizație, sunt create povești și dialoguri, sunt analizate relațiile dintre personaje, sunt alese momentele importante ale desfășurării acțiunii
​Atelierul de mișcare scenică
sunt învățate și executate exerciții de dezvoltare a atenției distrubutive, coordonării, relaționării, lucrului în echipă, dicție și reacție rapidă, extrase din diverse metode de predare a artei actorului de teatru și film
Atelierul de echitație
se invață primii pași în învățarea controlului calului, în manej, sub supravegherea unui instructor profesionist
Ceremonia de încheiere
este prezentată o scurtă piesă de teatru realizată din momentele cele mai interesante ale atelierelor, de către tinerii selectați de instructori.
Se oferă diplomele de participare.

Atelierele vor fi coordonate de:

Adriana Zaharia-regizor de teatru
Anca Constantin-actriță de teatru
Antoaneta Zaharia-actriță de teatru
Clara Flores Aguilera-actriță de teatru

La finalul taberei, se vor oferi certificate de participare și un album de fotografii din timpul atelierelor.
Tabăra se va desfășura in vacanta de vară, în perioada 
​26 aug.-1 septembrie, la Pensiunea Casa Rustica, județul Vrancea.


DESCRIERE ACTIVITĂȚI

În fiecare an, Asociația Culturală Flower Power a organizat, începând cu anul 2013, Tabăra de teatru și film Actorkids. Au urmat proiecte din ce în ce mai interesante, scopul nostru fiind acela de a implica artiștii în educație și de a susține educația generațiilor următoare prin metode moderne și aplicate.  (www.nonfirmalcreativ.com ,www.anideliceu-povesti-on-air.eu,  și în alte proiecte sociale sau comunitare: http://fiiabil.ro,  https://statutulartistului.ro
Cu ocazia proiectului Ani de liceu-Povești on-air, am considerat că este necesar să dedicăm o ediție anuală a Taberei de teatru și film, adolescenților. Din păcate, atenția acordată lor nu este întotdeauna pe măsura nevoilor lor de comunicare și exprimare. De aceea, anul acesta, echipa Flower Power va fi prezentă cu experiența și metodele confirmate deja de edițiile anterioare și de rezultatele proiectelor noastre, să lucreze cu adolescenții.

​Care sunt metodele de lucru în Tabăra Actorteen ?
 Exercițiile extrase din arta teatrală sunt o modalitate unică de a ajuta adolescenții să se adapateze mai ușor la situații și să se exprime,  prin utilizarea tehnicilor de teatru: improvizație, joc de rol și povești care îi fac să intre în acțiune. Este o formă activă, experimentală, de terapie creativă care ajută adolescenții să-și câștige încrederea în sine și să exploreze noi abilități de rezolvare a problemelor.
 Tabăra de teatru și film Actorteen oferă adolescenților noi modalitati de a exprima ceea ce gândesc sau simt și de a face față mai eficient problemelor comportamentale și emoționale. Nu este necesară o experiență anterioară sau o pregătire dramatică pentru a participa. Instructorii noștri sunt actori profesioniști, cu experiență în lucrul cu copiii și cu specializări colaterale: pedagogie, asistență medicală, drama-terapie, unii dintre ei sunt și părinți.

 De ce Tabăra ACTORTEEN se  adresează adolescenților ?
Ei sunt deschiși la a experimenta noi moduri de a fi sau de a acționa.
În tabăra noastra, vor avea ocazia de a imagina, crea și spune poveștile lor unui public, format din colegii lor, trecând cu toții prin aceleași experiențe, sub îndrumarea instructorilor. Această ipostază îi va face să se simtă egali în fața acelorași provocări. De aceea, vor descoperi că nu întotdeauna sunt atât de diferiți și, în același timp, că a fi diferit nu e un lucru atât de grav.
În orice exercițiu, detaliile despre poveste și sfârșitul pot fi schimbate.
Acțiunea este considerată un instrument de învățare.
Ei învață să analizeze problemele dintr-o perspectivă diferită, prin intermediul jocului.

 La ce îi ajută pe adolescenți lucrul în grup și metodele specifice de lucru ?
 -să învețe să rezolve problemele
-să aibă posibilitatea de a exprima ce simt
-să învețe să își stabiliească obiectivele
-să înțeleagă mai bine experiențele proprii și ale celorlalți
-să dezvolte capacitatea și modurile de a reacționa
 Cu ajutorul acestor instrumente și abilități, tinerii vor reuși să facă față mai bine vieții, situațiilor, relațiilor și să își descopere și dezvolte creativitatea.

 Tabăra Actorteen este un mod de a scăpa de presiunea din viața reală și de a exersa imaginația și situațiile, din diverse perspective. Este de asemenea, un mediu protejat în care adolescenții vor putea să-și exprime sentimentele și să rezolve anumite probleme, prin intermediul personajelor pe care le joacă, sub îndrumarea artiștilor profesioniști.

LOCAȚIA TABEREI ACTORTEEN
Locația taberei se află în județul Focșani, la Casa  Rustică din Câmpineanca. 
Gazda noastră ne pregătește în fiecare an, camere și apartamente dotate cu tot confortul(baie, bucătărie) și o gradină în care școala de vară devine o aventură de neuitat.
Cursurile de echitație se vor desfășura la Clubul de echitație ”Caballus”, deplasarea se face cu autocarul și cursurile nu sunt incluse in costul taberei, se achită separat, în funcție de numărul de elevi care vor să participe.
COSTURILE TABEREI
Costurile taberei sunt calculate astfel încât să acopere plata cazării în condiții de igienă și confort potrivite pentru adolescenți, a unui număr de trei mese bune și proaspete în fiecare zi și a cursurilor zilnice susținute de instructorii noștri. Asociația Culturală Flower Power folosește sumele colectate pentru susținerea educației adolescenților prin metode moderne și cu rezultate apreciate și a prestației profesioniștilor implicați în proiect.
Cu ajutorul donațiilor și al sponsorilor, putem acoperi costurile taberei pentru tineri din categorii defavorizate care vor să participe la această tabără și care, cu ajutorul mai multor donatori, pot merge gratuit.
Vă mulțumim. Pentru orice alte detalii, vă așteptăm să ne contactați pe adresa noastră de email: as.cult.flowerpower@gmail.com

Sponsorii care vor să susțină activitățile proiectului nostru, sunt așteptați la aceeași adresa de email.

    Inscrieri la Tabăra de teatru și film ACTORTEEN

%d blogeri au apreciat: