conţinuturile paginilor

Regulile privind distanțarea în școli vor fi rescrise

Regulile privind distanțarea în școli vor fi rescrise: Sorin Cîmpeanu anunță un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății, cu toate detaliile, pe 2-3 februarie / Profesorii vor începe să fie vaccinați cu prioritate înainte de începerea școlilor

“Regulile de distanțare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, ordin care va fi promovat de îndată ce va fi luată decizia de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma analizei din data de 2 februarie”, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus totodată, în cadrul unui webinar în care experți au răspuns întrebărilor profesorilor cu privire la vaccinare, că personalul din învățământ care dorește să se vaccineze, în special cel care lucrează direct cu preșcolarii, elevii și studenții, va fi programat să se vaccineze cu prioritate înainte de începerea școlii, adică înainte de 8 februarie.

Ministrul a arătat că, pentru condițiile de reluare a școlii, se va ține cont de faptul că învățământul hibrid nu este o soluție viabilă și nu mai este luat în calcul. Și a spus că “este evident pentru toată lumea că nu va putea fi respectată o distanțare foarte mare. Să vedem împreună cu Ministerul Sănătății și cu INSP care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecției sanitare în școli pentru elevi și profesori.”

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: