conţinuturile paginilor

Proiecții de film în aer liber

În perioada 9 iulie-3 septembrie are loc a -II-a ediție a programului CINEVARA, proiecții de film în aer liber ce au loc timp de 9 săptămâni în fiecare joi, în curtea Rezidenței BRD Scena9.

Ediția din acest an este una cu totul specială, fiind realizată în parteneriat cu Film Foundation, organizație înființată de celebrul regizor Martin Scorsese cu scopul de a recupera și de a conserva patrimoniul cinematografic mondial. 

În 2020, Film Foundation împlinește 30 de ani de activitate, iar Fundația9 este onorată să dedice această ediție a CINEVARA eforturilor considerabile pe care organizația americană le-a inițiat în toți acești ani pentru a restaura peste 850 de filme din întreaga lume.

Pentru al doilea an consecutiv, selecția filmelor CINEVARA este semnată de către Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University și fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii.

Programul CINEVARA 2020 este dedicat diversității culturale și problemelor sociale cu care lumea s-a confruntat de-a lungul timpului, cum ar fi condiția refugiaților senegalezi în anii ’60 ori sacrificiile pe care o fiică trebuie să le facă pentru a-și întreține familia emigrată din Pakistan.

Proiecțiile vor avea loc în fiecare joi, începând cu ora 21.00, cu respectarea tuturor normele igienico-sanitare impuse de lege. În acest context, vor fi disponibile 30 de locuri pentru fiecare proiecție.

Program filme:

● 9 iulie // Amintiri despre subdezvoltare (1968), regia Tomás Gutiérrez Alea 

● 16 iulie // Black Girl(1966), regia Ousmane Sembène 

● 23 iulie // Insiang (1976), regia Lino Brocka 

● 30 iulie // Vara secetoasă (1963), regia Metin Erksan 

● 6 august // Servitoarea (1960), regia Kim Ki-young 

● 13 august // Mumia (1969), regia Shadi Abdel Salam 

● 20 august // Culoarea rodiei(1968), regia Sergei Parajanov 

● 27 august // Touki Bouki (1973), regia Djibril Diop Mambéty 

● 3 septembrie // Poveste din Taipei (1985), regia Edward Yang 

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: