conţinuturile paginilor

Cinema sub clar de lună, filme premiate

Filme de la ediția din acest an de la TIFF, dar și alte pelicule premiate vin la București într-un spațiu central inedit, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la „Cinema sub clar de lună“.

Proiecțiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, de la ora 21:00, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară. 

„Cinema sub clar de lună“ se deschide vineri, 7 august, cu LA BELLE ÉPOQUE / CEI MAI FRUMOȘI ANI, filmul de deschidere al ediției din acest an a TIFF, o comedie franțuzească plină de dragoste, nostalgie și umor, avându-i în rolurile principale pe Fanny Ardant, Daniel Auteuil și Guillaume Canet. 

Al doilea film, care e proiectat sâmbătă, 8 august, face și el parte din programul TIFF de anul acesta: drama THE COUNTY / ȚINUTUL, cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grímur Hákonarson, premiat la TIFF în urmă cu câțiva ani pentru ”Rams / Despre oameni și oi”. 

Iar duminică, 9 august, bucureștenii pot vedea, în același timp cu spectatorii din Piața Unirii din Cluj, filmul de închidere al ediției din acest an a TIFF, EFFACER L’HISTORIQUE / DELETE HISTORY, premiat cu Ursul de Argint la Berlin.

Proiecțiile vor continua în fiecare weekend, până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de vineri până duminică. 

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: