conţinuturile paginilor
Next to normal

”Next to normal” poate fi văzut, acum, la București

Un musical premiat în 2010 cu premiul Pulitzer pentru Dramaturgie și având 11 nominalizări la premiul Tony, în 2009 – anul în care a avut premiera pe Broadway, jucat în toate marile capitale europene, poate fi văzut, acum, la București.

Musicalul Next to normal este prezentat în premieră în România, pe 30 octombrie, la Sala Operetă a Teatrului de Operetă ”Ion Dacian”, începând cu ora 19:00.

„Next to Normal – (A)normal” este povestea unei femei care luptă să depășească o schimbare profundă în viața ei, care afectează viața întregii familii. Este un eveniment cultural important pentru evoluția musicalului din România și se anunță a avea succes la public, după primele reprezentații.

Plin de umor şi de lirism, musicalul surprinde momente din viața unei familii care încearcă să trăiască normal, aflându-se într-o situație nu tocmai normală. 

Spectacolul „Next to Normal – (A)normal” abordează cu sensibilitate problema depresiei și a tulburării bipolare și a impactului pe care acestea le au nu numai asupra persoanelor afectate, dar și asupra celor apropiați lor.
Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului „Next to Normal – (A)normal”, este actorul Victor Bucur care semnează şi regia spectacolului.

Distribuția spectacolului îi aduce împreună pe scenă pe:  Anca Florescu (Diana Goodman), Adrian Nour /Victor Bucur (Dan Goodman), Sidonia Doica/ Alexandra Penciu (Natalie Goodman), Lucian Ionescu (Gabe Goodman), Cătălin Petrescu (Doctor Madden), Victor Ion/ Andrei Miercure (Henry).

Next to normal

Next to normal-Povestea

Diana – personajul principal – pare să aibă o viață ideală. Are o căsnicie fericită și doi copii adolescenți. Diana suferă, însă, de tulburare bipolară, anxietate și schimbări de dispoziție și, deși se află sub supraveghere medicală și urmează mai multe scheme de tratament, problemele par să se fi agravat odată cu trecerea timpului. Soțul ei, Dan, se confruntă și el cu propria sa confuzie, într-o astfel de situație. Natalie, fiica lor, se izolează de membrii familiei și începe o relație cu un coleg de școală, Henry.  Gabe, fratele ei rămâne singurul confident al Dianei și legătura ei cu un trecut mai fericit.

Pe 30 octombrie, Musicalul Next to normal, în premieră în România, la Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian”, începând cu ora 19:00.

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului cultural Musical on Stage, desemnat câștigător în cadrul concursului de proiecte organizat de AFCN, la categoria Programe Multianuale și implementat de către Asociația CREAS în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

”Musicalul Next to Normal România este, sper, spectacolul care va face tranziția genului, și în România, de la show la teatru. Victor Bucur și echipa lui au avut curajul să facă un pariu în care nu mulți au crezut. Când se va putea, mergeți să vedeți spectacolul de la Teatrul Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Andrei Popov(Revista Zile și Nopți)

Biletele pot fi achiziționate online, detalii despre distribuție și spectacol, pe website-ul Asociației CREAS.

Next to normal-evenimente culturale

Leave a Reply

Optimized by Optimole