conţinuturile paginilor

Începe Romanian Design Week

În intervalul 11-20 septembrie începe ediția 2020 a Romanian Design Week (RDW), cel mai amplu festival multidisciplinar dedicat industriilor creative.

Festivalul își propune să ilustreze rolul pe care îl are designul în construirea unui viitor mai bun, abordând ca temă SCHIMBAREA (CHANGE).

Principala destinație a Romanian Design Week este Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), transformat cu această ocazie într-un veritabil parc de design.

Acesta cuprinde atât expoziții de design amenajate în interior, cât și spații exterioare care compun un loc de joacă nonconformist pentru toți iubitorii de design:

– Expoziția Possible Realities

își propune să investigheze adaptarea designerilor români la noile realități, printr-o serie de lucrări de arhitectură, urbanism, design de obiect, design grafic și fashion. Păstrează o parte din structura și proiectele care vorbesc despre SCHIMBARE. Aceasta este amenajată în galeria Senat (Spațiu Expozițional Neconvențional pentru Artă și Tehnologie).

– Antifragile

expoziție găzduită de galeria Sector 1. Reunește o serie de inițiative și proiecte care au contribuit la îmbunătățirea situației cauzate de pandemie.

– Instalația IQOS World

reprezintă dialogul vibrant dintre prezent și viitor și folosește designul și tehnologia pentru a deschide o conversație despre noi perspective. Regândirea spațiului fizic, mixul de materiale, sunete sau lumini contribuie la crearea unei experiențe suprarealiste în care vizitatorului i se amintește despre puterea alegerilor personale și despre cum acestea ne pot influența viitorul. 

Expozițiile sunt completate de o serie de instalații interactive, care stau sub tema jocului, reunite sub formatul RDW Open Air. Ultimele luni au schimbat radical dinamica petrecerii timpului alături de cei dragi. Instalațiile propuse oferă vizitatorilor experiența de a fi din nou împreună, însă într-un mod responsabil.

Prin natura jocurilor alese, cei prezenți pot păstra distanța fizică:

-mese de ping-pong din materiale reciclate

-un joc de badminton reinterpretat

– un minigolf

– un teren de petanque

Acestea vor anima atmosfera și vor completa proiectele de design despre schimbare din expoziții. Spațiul dispune de un rastel, unde vizitatorii își pot depozita bicicletele în siguranță.

Accentuarea punctelor de interes din curtea Combinatului se va face cu ajutorul unor instalații de iluminat, semnate de Electrica, pentru ca întreg spațiul să fie scos în evidență într-un mod corect.

Poziționarea acestor instalații va dicta și traseul de parcurgere a spațiului și va desena noi fluxuri, conectând instalațiile și legând întregul univers al parcului.

Festivalul mai conține, sub numele de RDW in the city, o serie de intervenții centrale, în spații de utilitate publică, realizate în parteneriat cu instituții culturale prestigioase.

Anul acest, RDW a pregătit și o versiune digitală a festivalului.

Romanian Design Week cuprinde în program o nouă categorie de evenimente, Design Flags.

În intervalul 13-20 septembrie, vor putea fi vizitate, șapte expoziții internaționale de design, care vin în completarea viziunilor creative locale. Accesul la evenimentele din seria Design Flags este gratuit și este permis exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri în intervalul 12:00-20:00, iar în weekend între orele 10:00-20:00. Accesul se face pe intervale de două ore pentru maximum 200 de persoane.

One thought on “Începe Romanian Design Week

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: