conţinuturile paginilor

Evenimente culturale de „Zilele Bucureștiului”

În cadrul evenimentului „Zilele Bucureștiului”, Teatrul Odeon găzduiește în premieră spectacolul „Poveste din Bucureștiul de odinioară”, o evocare muzicală a unei Capitale a cărei viață culturală a palpitat între teatre, săli de concerte, grădini de vară, cinematografe și restaurante selecte. 

Duminică, 18 septembrie 2022, de la ora 19.00.

De la celebrele tangouri, foxtrot-uri și swing-uri ascultate cu precădere în teatrele de vodevil și de Revistă ale Bucureștiului de odinioară, la muzica clasică și cea de cafe-concert, spectacolul propune o incursiune în viața fascinantă a poveștilor unei lumi aproape pierdute și îngropate sub straturi de uitare și pe care muzica o reconstituie într-un mod inegalabil.

Miruna Ionescu și Valentin Albeșteanu, acompaniați de Taraful de Oraș (Valentin Cucu – pian, Nicolae Petrea – contrabas, Marian Dincă – acordeon) și Orchestra BonTon (dirijor Tiberiu Dragoș Oprea) vor recompune din veacuri de cântece fericite un întreg univers sonor, salvând astfel dincolo de vremuri o „Poveste din Bucureștiul de odinioară”.

„Zilele Bucureștiului” aduc și concerte de jazz. Prima ediţie după o pauză de doi ani, „Bucharest Jazz Festival” este dedicată jazzului românesc. Artişti consacraţi şi muzicieni din diaspora vor cânta între 16 şi 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic

Cu 12 concerte live, ateliere pentru copii, o conferinţă şi DJ sessions, programul de evenimente culturale din acest an este grupat pe trei seri tematice. 

Concertele Young Blood Jazz Musicians de vineri, 16 septembrie, prezintă artişti din noul val al jazzului românesc. 

Sâmbătă, 17 septembrie, este seara concertelor Jazz Diaspora dedicată jazzmanilor români din Germania, Franţa şi Republica Moldova. 

Duminică, 18 septembrie, sunt programate concertele Jazz Virtuoso, susţinute de nume mari ale jazzului de la noi din ţară.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: