conţinuturile paginilor
evenimente culturale 2023

Evenimente culturale 2023: Asia Fest-ediție aniversară

Evenimente culturale 2023: Asia Fest- ediție aniversară are loc între 22 și 24 septembrie 2023, în curtea Arenei Naționale din București.
Zeci de activități culturale, concursuri și surprize pentru toate vârstele vor avea loc la ediția aniversară. Show-urile susținute de artiști asiatici cunoscuți la nivel mondial și amenajarea celei mai mari zone de mâncare asiatică din România sunt printre reperele importante ale Asia Fest 2023.

Festivalul reprezintă pașaportul bucureștenilor către țările unui continent caracterizat prin exotism și tradiții cu o istorie îndelungată, ca: Japonia, Coreea de Sud, China, Thailanda, Vietnam, Sri Lanka, Filipine, India, Nepal, Turcia, Siria, Liban etc.

Intrarea la festival este liberă.


Mai multe detalii despre program, activități, ateliere se găsesc pe website-ul evenimentului, www.asiafest.eu și pe paginile paginile de Instagram și Facebook.

O expoziție fotografică fascinantă va fi pusă în scenă la Asia Fest de Ambasada Republicii Populare Chineze în România. Pe 30 de șevalate vor fi expuse fotografii cu peisaje unice din China.

Cum se îmbracă un hanbok (haină tradițională) vom afla de la coreeni, care vor încânta publicul și prin activitățile de la atelierele de pictură pe lampioane și evantaie.

De la Asia Fest nu poate lipsi nici Turcia, care propune workshop-uri de caligrafie,
ebru (pictură pe apă) și numeroase alte activități specificile culturii sale tradiționale și moderne.

Copiii vor avea parte de distracție la: atelierele de pictură pe față, codițe colorate, workshop-urile de terari (decorațiuni handmade din sticlă, cu plante naturale suculente sau aeriene). Se vor desfășura și ateliere de slime și design textil.

Serile Asia Fest vor fi electrizante, datorită show-urilor de J-Rock și K-Pop, dansurilor tradiționale, dar și paradelor de costume tradiționale asiatice.

Fiecare seară a festivalului se va încheia cu proiecția unui film ce aduce în prim-plan stilul de viață, tradițiile și cultura unor țări ca India, Japonia sau China.
Primul concert de J-Rock din România


Un moment de excepție este concertul extraordinar de J-Rock susținut de artistul japonez MI Ishihara Takamasa, cu numele de scenă MIYAVI. Acesta vine pentru prima oară în România. Show-ul său are loc sâmbătă, 23 septembrie 2023, în zona exterioară a Arenei Naționale București. MIYAVI este un foarte cunoscut muzician, actor, producător și filantrop japonez, supranumit “chitaristul samurai”.

Asia pe portativ


Vineri, 22 septembrie, publicul îl va putea asculta pe binecunoscutul Fang Shuang, bariton de originez chineză care locuiește în România de peste 16 ani. Acesta este solist vocal al Operei Comice pentru Copii.

Artistul de origine turcă Serkan, născut la Istanbul, dar rezident în România de peste 20 de ani, va urca pe scenă pe, 23 septembrie, într-un show dinamic pe ritmuri orientale.

Duminică, 24 septembrie, artiști ai Operei Române și ai Filarmonicii George Enescu vor susține spectacolul extraordinar numit „ASIA PE PORTATIV”. Un periplu muzical și coregrafic prin mai multe culturi asiatice.

Ultimul concert al festivalului va fi cel al artistului Bhaskar Das. Unul dintre tinerii maeștri ai muzicii clasice indiene la bansuri.

Conferințele Asia Fest


Pe parcursul celor trei zile ale festivalului va avea loc și o serie de conferințe și seminarii. Acestea promovează țări ca: Japonia, China, Coreea de Sud, Turcia, India, Indonezia.

Printre temele abordate în cadrul acestora se numără:


• Prezentare a simbolisticii pisicii (maneki neko) in cultura japoneza (Editura Humanitas)
• Prezentare colecție de autori din extremul orient (Editura Humanitas)
• Fenomenul manga în România (Editura Nemira și Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”)
• Ceremonia ceaiului chinezesc (The Lonely Panda)
• Kimonoul (Laura Karaman, designer vestimentar)
• Curs demonstrativ de CHADO (Ceremonia Japoneză a ceaiului-Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”)
• Freelancer nomad în Asia (Iunieta Sandu)
• Cum să călătorești singur în Asia (Asia/Japan by Myself)

Programul complet al Asia Fest 2023 va putea fi accesat pe www.asiafest.eu.

Leave a Reply

Optimized by Optimole