conţinuturile paginilor

De la Sundance în deschiderea ANONIMUL IIFF

Prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival și programat pentru a fi lansat în cinematografe în cursul anului viitor, THE FATHER, cu Anthony Hopkins și Olivia Colman, laureați ai Premiilor Oscar, în rolurile principale, va fi proiectat la ANONIMUL IIFF, 12-16 august, Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Având la baza apreciata piesă de teatru câștigătoare a premiului Molière, THE FATHER, a atras atenția publicului și a presei de specialitate încă de la prima vizionare.

„Cel mai bun film care vorbește despre bătrânețe, de la Amour încoace, aruncă o privire clară, dar subtilă și nuanțată, asupra unei boli devastatoare, demența, precum și asupra impactului pe care îl are asupra celor din imediata apropiere a suferinzilor.” – Todd McCarthy, The Hollywood Reporter.

THE FATHER este debutul în lungmetraj de ficțiune al lui Florian Zeller, care a mărturisit că este un film personal, inspirat de povestea bunicii sale, cea care l-a crescut și care a început să sufere de demență pe când Zeller avea 15 ani.

Pentru dezvoltarea scenariului filmului, Florian Zeller a colaborat cu Christopher Hampton (care a semnat și scenariul Dangerous Liaisons), lucrând direct în limba engleză și avându-l în minte încă de la bun început pe Anthony Hopkins pentru rolul principal.

Anthony Hopkins a câștigat un premiu Oscar pentru Silence of the Lambs. A fost recent nominalizat pentru rolul său din The Two Popes. Olivia Colman a câștigat premiul Oscar pentru rolul din The Favourite. Poate fi văzută în serialele Fleabag și The Crown.

ANONIMUL2020


ANONIMUL IIFF 2020 se va desfășura în exclusivitate în aer liber, cu un număr maxim de 400 de participanți la fiecare proiecție. Accesul la proiecții este gratui. Se va face doar în baza rezervărilor electronice (bilete cu valoare 0), disponibile începând cu 11 august.

Programul ANONIMUL 2020 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, precum și proiecții de film de lungmetraj, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: