conţinuturile paginilor

CONSILIERE VOCATIONALA

ATELIERE DE CONSILIERE VOCAȚIONAL-EDUCAȚIONALĂ PENTRU
PĂRINȚI ȘI COPII


Majoritatea familiilor se confruntă cu probleme mai mici sau mai mari de comunicare sau relaționare cu copiii.

În vremuri în care influențele media sunt foarte multe și diverse, de la conținut și formă, până la posibilitățile de accesare, copiii primesc influențe multiple care le pot modifica percepțiile și echilibrul emoțional sau modalitățile de relaționare..

Se știe că, de obicei, copiii urmeaza modele parentale sau modele fanteziste decupate din reviste sau mass-media. Cuvintele cheie de inceput sunt alegere și actiune, urmeaza voința pentru a putea cultiva propria vocație.

Dar care este această vocație, este greu de precizat la vârste foarte fragede.
Pentru a putea veni în întâmpinarea familiilor care se confruntă cu astfel de probleme, am inițiat Atelierele de Consiliere Vocațională pentru Părinți și Copii.

Sub îndrumarea unui psiholog specializat, membru al echipei noastre,  cu ajutorul unor teste psihologice aprobate, părinții și copiii sunt invitați să participe la aceste ateliere pentru a veni în sprijinul copiilor și a descoperi împreună care sunt înclinațiile native și datele pe care ar trebui să le susțină pentru a putea îndruma copilul pe cea mai potrivită cale de educație.

În urma Atelierelor de Consiliere vocaționala și educațională, copiii și familiile beneficiază de conștientizarea conexiunilor între ceea ce învață și utilitatea cunoștintelor și abilităților dobândite pentru viața reală.

Deasemeni, Atelierul are menirea de a susține comunicarea dintre părinte și copil, prin intermediul unei persoane specializate în psihologie care poate sesiza și determina lucruri pe care copilul le ascunde, de obicei, părintelui, din cauză că se teme de consecințe, de faptul că ar putea să nu fie înțeles sau acceptat, deci iubit.

Sunt foarte multe persoane care trec prin diferite și fulgerătoare etape normale din punct de vedere biologic și psihologic dar confuze social, care au nevoie de ajutor specializat pentru a–si putea da seama singuri de ceea ce este in concordanța cu nevoile, motivațiile, abilitățile lor și pentru a actiona spre realizare si succes. Acestea sunt, de obicei, victimele unei copilării care le-a refuzat șansa de a dobândi acceptarea și siguranța necesare unei dezvoltări naturale și în concordanță cu datele native și cadrul care le putea asigura dezvoltarea abilităților bazate pe aceste date naturale.

Asociația Culturală Flower Power are o activitate dedicată activităților de dezvoltare personală a adulților și copiilor, realizată prin metode inovative, ateliere, tabere speciale, reușind să atragă prin seriozitate și rezultate, colaborarea sau implicarea directă a personalului specializat,  în vederea susținerii acestor activități.

Prin intermediul Atelierelor de Consiliere Vocațională, viața unui copil poate fi îndreptată pe calea cea mai bună pentru el și pot fi eliminate la timp  problemele care ar putea apărea mai târziu, în perioada de maturitate, din cauza unor decizii greșite sau inadecvate pentru profilul psihologic și datele native specifice.

Etapele consilierii realizate în cadrul atelierelor noastre sunt următoarele:

1.       stabilirea gradului motivațional al părinților și copiilor de a parcurge programul de consiliere vocațională.

2.       Analiza și evaluarea funcțională a resorturilor/cognițiilor personale în raport cu solicitările mediului școlar/familial/social/profesional.

3.       Explorarea credințelor (valorilor)/abilităților/emoțiilor/intereselor membrilor familiei.

4.       Screening comportamental .

5.       Aplicarea bateriei de teste ca mijloc de cristalizare/evidențiere a intereselor/preocupărilor vocaționale ale copilului/tânărului.

6.       Explorarea ocupațională și luarea deciziilor  în carieră.

7.        Stabilirea profilului psiho-vocațional.
8.        Consilierea părinților și asigurarea unei comunicări suplimentare în cadrul acestei relații, prin intermediul personalului specializat.

Asociația Culturală FLower Power a realizat mai multe activități dedicate copiilor și părinților, identificând prin intermediul unor activități educative realizate cu sprijinul unor pedagogi specializați, probleme de comunicare și relaționare ale copiilor și motivele din care aceastea apăreau, încercând să comunice familiilor care sunt problemele copiilor și cum ar putea fi acestea rezolvate. Din păcate, perioada unei tabere sau a unui atelier de creație este insuficientă pentru identificarea și rezolvarea durabilă a problemelor apărute în cadrul familiilor.
De aceea, am inițiat acest Atelier de Consiliere Vocațională, în cadrul căruia pot fi găsite soluții pentru îndepărtarea blocajelor de comunicare și descoperirii unui drum pe care copilul să simtă bucuria și satisfacția unei vieți împlinite, care îl va transforma într-un adult capabil să funcționeze în societate și să atingă maximum de performanță pentru datele cu care este înzestrat.

Menționăm că Asociația Culturală Flower Power este autorizată de ANOFMB, în vederea realizării de cursuri de consiliere pentru orientare și formare profesională și are în echipă personal autorizat pentru realizarea unor astfel de activități.

Vă așteptăm să vă înscrieți la adresa de email: as.cult.flowerpower@gmail.com sau prin intermediul formularului postat pe site-ul nostru.

Echipa Asociației Culturale Flower Power

    Înscrie-te !

Optimized by Optimole