conţinuturile paginilor

Bursele nu se vor acorda pe baza mediilor din semestrul I

Toți elevii care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse de merit pe semestrul al II-lea, aceasta este clarificarea cu care Ministerul Educației a venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, transmit aceștia din urmă într-un scurt comunicat.

Discuțiile au început la ora 16:30 și au durat până după ora 18, timp de aproape 2 ore.

Ce spun elevii că au aflat:

„Ministerul Educației a spus că se va publica statistica mediilor elevilor de pe semestrul I.

Se va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor dacă procentul elevilor cu peste 9,50 se va micșora: ministrul a spus că toți banii de burse din bugetul de stat vor fi folosiți strict cu această destinație, deci se vor face modificări pentru ca acest lucru să se poată întâmpla;

Ministerul Educației a venit cu o clarificare: beneficiarii burselor pentru semestrul al II-lea nu sunt cu raportare la mediile de pe semestrul I, ci cu raportare la mediile generale de pe anul școlar trecut. Deci, toți care au avut anul școlar trecut medii generale de peste 9,50 vor primi burse pe semestrul al II-lea”, potrivit reprezentanților CNE.

Legat de acest ultim punct, ordinul de ministru care modifică criteriile de acordare a burselor prevede că „lista elevilor care beneficiază de bursele de merit (…) este revizuită semestrial, în funcție de modificările intervenite în situația școlară a elevilor”.

Potrivit ordinului respectiv, bursele de merit pentru https://as-cult-flowerpower.info/ziua-internationala-a-teatrului-pentru-copii-si-tineret/elevii din anii de început de ciclu, clasele a V-a și a IX-a se acordă celor care au obținut media 9,50 pe semestrul I, iar pentru clasa a IX-a, în semestrul I, pe baza mediei 9,50 de la de admiterea în învățământul liceal sau profesional .

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: