conţinuturile paginilor

Bibliotecă virtuală pentru studenții care studiază dramaturgia

Biblioteca virtuală a Teatrului Național din Timișoara a fost lansată și este dedicată dramaturgiei contemporane românești și noilor traduceri din literatura dramatică a lumii. Aceasta vine în sprijinul „studenților din învățământul teatral, punându-i în contact cu texte noi și, de asemenea, cu autorii acestora sau, în funcție de text, cu traducătorii, după cum se arată în anunțul instituției culturale”.
  • Lectura textelor incluse în Cloud – biblioteca virtuală este gratuită.

Fiecare text are un sinopsis și sunt menționate „datele de contact ale autorului sau traducătorului, dat fiind că pentru utilizarea textelor în vederea montării, publicării”, conform anunțului.

Iată o listă de texte din dramaturgia contemporană românească ce se găsesc în biblioteca virtuală:

„CLOUD – BIBLIOTECA VIRTUALĂ face parte din programul Virtual, inclus în proiectul de management aprobat pentru Teatrul Național din Timișoara, pentru perioada 2022 – 2026 și, totodată, este parte din proiectul Vocile orașului – Open the words, în perspectiva Capitalei Europene a Culturii și reprezintă o formulă alternativă de promovare a dramaturgiei românești și de accesare a dramaturgiei universale în traduceri.”, potrivit Teatrului Național din Timișoara.

Leave a Reply

Optimized by Optimole