conţinuturile paginilor

Ateliere pentru copii smart, la Librarium TNB

​Sâmbătă, 28 aprilie, începând cu ora 17:00 au loc “Ateliere de lectură SmARTkid”  la Librarium TNB.
Invitatul din această sâmbătă este scriitorul Daniel Eberhat. Acesta va citi în deschiderea atelierului din volumul „Protozelul Trăsnit”, Editura Galaxia Copiilor.
Proiectul de educaţie prin cultură „Ateliere de lectură SmARTkid cu scriitori contemporani” este destinat copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani. Atelierele durează o oră, sunt interactive și au o componentă  practică, astfel încât lectura textelor literare să devină o activitate plăcută și asumată de către cei mici.
În calitate de invitaţi, scriitorii le citesc copiilor, le răspund la întrebări, stimulează discuţiile libere şi ajută la desfăşurarea activităţilor. Prezenţa scriitorilor contemporani are ca scop, pe lângă promovarea lecturii şi a vânzării de carte, promovarea literaturii contemporane şi încurajarea lecturii în rândul şcolarilor mici, care trebuie să devină cititorii de mâine. Toate atelierele au şi o componentă practică, respectiv o activitate de tip handcraft inspirată de textele citite.
Invitatul special este scriitoarea britanică Claire Barker. Ea va citi copiilor în limba engleză, în data de 10 iunie.
Atelierele cu scriitori vor avea loc în fiecare sâmbătă, până pe 16 iunie, de la ora 17.00 în libraria Librarium din incinta Teatrului Național din București.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: