conţinuturile paginilor

ARTA DE A FI FERICIT, CU TINE ÎNSUȚI(PE CARE TOȚI AR TREBUI S-O DEPRINDĂ)

Oricine a avut relații știe că nu există garanții, când vine vorba despre comportamentul celorlalți. 
 Cu toate că a petrece timpul cu ceilalți este o plăcere, să te simți bine în compania cuiva, e o artă care se învață. 
Nu poți controla comportamentul celorlalți, dar poți alege cum să răspunzi acțiunilor lor și, mai ales, cum să îți trăiești viața. A fi singur nu este același lucru cu a fi singuratic, Atunci când ajungi să te bucuri că ești singur, te simți mai puțin dependent de ceilalți. Aceasta înseamnă că ai devenit mai selectiv în ceea ce-i privește pe cei cu care îți petreci timpu, ceea ce va aduce calitate vieții tale și relațiilor pe care le ai. Când îți poți găsi fericirea în tine însuți, te vei simți mai puțin atras de a controla viețile celorlalți și de a aștepta ca ei să-ți împlinească dorințele. Înseamnă că respecți oamenii pentru ceea ce sunt și nu pentru ce ar putea ei schimba în viața ta.

Când vezi viața și prietenia în acest fel, vei descoperi că ceilalți oameni îți vor aduce mai multă bucurie decât până acum, fiindcă vei căuta adevărate conexiuni și nu doar pe cineva care să servească unui anumit scop pe care îl ai.
A te simți bine singur înseamnă, deasemeni, că ești liber să lucrezi pentru interesele tale. Atunci când ești fericit să-ți urmezi scopul vieții tale, afli că indiferent de ce se întâmplă în jurul tău și în relațiile tale, vei fi capabil să creezi o viață care merită trăită, care nu se bazează pe atitudinile sau acțiunile altora. Acest sentiment dă putere. Oamenii care sunt capabili să fie fericiți singuri, au ocazia de a-și atinge potențialul maxim, să ajungă să creadă în talentele proprii și în idiosincrazii. 

Ei se simt bine în pielea lor și învață să ia decizii pozitive și care să-i conducă în direcția bună. 
Dă-ți valoare, ție însuți !Un element cheie în învățarea fericirii de unul singur, este să-ți clădești stima de sine și încrederea în sine. Când te apreciezi pe tine și ai încredere în propriile judecăți, vei trece drept o persoană pe care merită să o cunoști. Care sunt valorile tale, scopurile tale în viață, lucrurile pe care le consideri cele mai importante ? Cunoașterea de sine este primul pas către încrederea în sine, pe care se construiește stima de sine. 
Trăiețte propriile tale aventuri. Nu aștepta un partener sau un prieten care să îți dea voie să explorezi lumea din jur sau să descoperi noi drumuri. Inițiativele tale sunt importante și când le consideri astfel, imaginea ta se va îmbunătăți foarte mult. Dacă ți-ai dorit mereu să încerci ceva nou, folosește ocazia de a-ți urma pasiunea, independent. Dacă întâlnești oameni noi pe traseu, cu atât mai bine, dar rămâi concentrat pe dezvoltarea personală și pe mulțumirea ta. 
Să fie fericiți de unii singuri, li se pare multora, ceva straniu. Mulți dintre noi sunt obișnuiți să creadă că doar dacă sunt într-o relație sau dacă socializează pot fi fericiți. Poți alege, oricând, să schimbi aceste idei. 
Fă mai întâi pași mici. Mergi în parc și citește o carte pe care voiai s-o citești. Mergi la un film, de unul singur ! După ceva timp, vei descoperi că îți ești o companie foarte plăcută !

​​

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: