conţinuturile paginilor
Adolescenti

Trei din patru elevi martori la situații de bullying

Trei din patru elevi participanți la o consultare Salvați Copiii spun că au asistat ca martori la situații de bullying în clasa unde învață

(73%) dintre elevii care au participat la o consultare organizată de Salvați Copiii România afirmă că au asistat, în calitate de martori, la situații de bullying in clasă.

(82%) dintre participanți au spus că au fost martorii unor cazuri de bullying în școala unde învață, iar 45% în grupul de prieteni.

Consultarea Salvați Copiii s-a desfășurat online în iunie a.c.

Printre elementele de bullying menționate de participanți se numără

  • amenințarea cu violența fizică
  • umilirea
  • răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator
  • excluderea din grup

În comunicatul de presă, ce anunță o acțiune a organizației pentru combaterea anxietății în rândul copiilor, este citată  Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România: „Ultimii ani au fragilizat sănătatea psiho-emoțională a copiilor, iar copiii trăiesc emoții puternice, pe care nu știu să și le gestioneze și atunci apar manifestări ca anxietatea, depresia, furia și chiar  bullying-ul, la școală. Este important să recunoaștem semnele, să vorbim cu copiii și să desfășurăm activități care să îi reînvețe să fie împreună. Să se joace și să construiască relații sociale pozitive”.

În urma acestui sondaj s-a constatat că “un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional. Procentul a crescut la peste 50% în cazul adolescenților, mergând până la tentative de suicid.

În doar 8,1% dintre cazurile care au apelat la serviciile de consiliere ale psihologilor organizației în primul an de pandemie, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic ”. 

Salvați Copiii arată că, la nivelul organizației internaționale Save the Children, cercetările recente au arătat că unul din patru copii se confruntă cu anxietatea, iar de la debutul pandemiei, aproximativ 65% dintre copii au sentimente de neputință, de singurătate și de frică de izolare de cei dragi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Optimized by Optimole