conţinuturile paginilor
Simulare bacalaureat

Lucrările de simulare a bacalaureatului 2024, corectate digitalizat

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este programată să înceapă în săptămâna viitoare. Lucrările vor fi corectate digitalizat.

Calendar simulare Bac 2024

Calendarul aprobat de Ministerul Educației stabilește următoarele date și probe:

– Luni, 4 martie: Proba scrisă la Limba și literatura română
– Marți, 5 martie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
– Miercuri, 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
– Joi, 7 martie: Proba scrisă la Limba și literatura maternă
Rezultatele simulării vor fi comunicate pe 15 martie, oferind elevilor și părinților o privire asupra performanțelor și posibilelor direcții de îmbunătățire.

Modul de desfășurare a simulării bacalaureatului în 2024

Simularea va începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, la expirarea celor trei ore acordate lucrării scrise, elevii predau lucrările în stadiul în care se află, fără a depăși timpul stabilit. Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Evaluarea lucrărilor de simulare vor fi corectate digitalizat

Procedura de evaluare a lucrărilor la simularea Bacalaureatului urmează anumite reguli și etape:

Ca și în cazul simulării Evaluării Naționale, lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat, asigurând astfel o eficiență sporită în procesul de evaluare.

După finalizarea scanării tuturor lucrărilor, asistenții le introduc într-un plic sigilat, care se păstrează în condiții de securitate până la finalul fiecărei probe.

Rezultatele evaluării vor fi încărcate în aplicația dedicată evaluării digitalizate

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori, distribuirea lucrărilor către aceștia făcându-se în mod aleatoriu prin intermediul platformei destinate evaluării digitalizate. Diferențele semnificative de notare necesită reevaluarea lucrării de către alți doi profesori evaluatori.

Evaluarea se realizează pe baza baremului de evaluare și notare, iar media aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator este calculată de aplicația informatică. Notele extreme sunt eliminate, iar nota finală se calculează pe baza celor două note centrale.

Rezultatele sunt comunicate anonimizat, utilizând codurile individuale.

Ministerul Educației încurajează analiza rezultatelor la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și consiliul profesoral.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Optimized by Optimole