conţinuturile paginilor
Retelele sociale

Aveți grijă la imaginea voastră online, reputația este foarte importantă

Reputația dvs. online sau amprenta digitală este foarte importantă și valoroasă. Vă spunem cum puteți avea grijă de imaginea voastră online.

Pagina de Facebook, Instagram sau Twitter reprezintă cartea voastră de vizită digitală și este valoroasă pentru reputația și viitoarea dvs. carieră.

Celebritățile angajezază oameni, special pentru a le apăra reputația. Aceștia au datoria să caute pe internet și pe rețelele sociale, pentru a curăța sau a ascunde informațiile nefavorabile și pentru promova știrile pozitive despre viața lor.

E bine ca voi să faceți același lucru

Cel mai bun sfat este să te gândești înainte de a posta și să te protejezi. E indicat chiar să devii un expert în setările de confidențialitate!

Rețelele sociale: cele 4 caracteristici ale imaginii voastre digitale

Poate fi găsită – oricine, oricând și oriunde o poate găsi.
Este veșnică – oricine (chiar și bunica, directorul școlii, viitorul tău șef) o poate găsi astăzi, mâine, peste 30 de ani.
Este copiabilă – odată ce o găsesc, o pot copia, împărtăși și schimba.
Are o audiență globală invizibilă – chiar dacă pagina dvs. este privată, nu puteți spune ce prieten vă partajează paginile. Nu aveți niciun control asupra a ceea ce vor face prietenii cu ea.

Sfaturi pentru pagina de Facebook pentru adolescenți

Centrul de siguranță al Facebook oferă sfaturi pentru utilizatorii adolescenți, dar nu uitați că Termenii și condițiile de utilizare ale Facebook prevăd în mod clar că trebuie să aveți cel puțin 16 ani pentru a utiliza site-ul.

  • Nu vă împărtășiți parola cu nimeni.
  • Acceptați doar cererile de prietenie de la persoane pe care le cunoașteți.
  • Nu postați nimic ce nu ați dori să vadă părinții, profesorii sau angajatorul.
  • Fiți autentici. Adevăratul tu este mai bun decât tot ceea ce ai putea pretinde a fi.
  • Învățați despre setările de confidențialitate și revizuiți-le des.

Tema ta pentru Facebook – Învață despre setările de confidențialitate

Nu numai că Facebook vă sfătuiește să învățați despre setările de confidențialitate, dar vă sfătuiește să le revizuiți des! Pe Facebook, ar trebui să personalizați fiecare opțiune de confidențialitate și să luați în considerare posibilitatea de a renunța la etichetare sau la recunoașterea facială. Prin dezactivarea etichetării, orice fotografie încărcată pe web de către prieteni sau studenți nu vă va mai eticheta automat. De asemenea, este o bună practică să limitați informațiile pe care le văd anumite persoane. Ar trebui să verificați dacă ați aplicat corect setările utilizând opțiunea „View As” (Vizualizează ca). Acest lucru vă va permite să vedeți cum apare profilul dvs. în fața străinilor și dacă informațiile pe care doriți să rămână private sau „doar pentru prieteni” nu sunt vizibile.

Este normal să faceți din când în când o curățenie de primăvară și să ștergeți persoanele cu care nu mai vorbiți. Setările „Prieteni” nu garantează confidențialitatea. Împărtășirea conținutului cu alții (și asta include fotografiile din vacanța de la plajă) înseamnă că pierdeți controlul asupra acestuia, prietenii îl pot împărtăși și transmite mai departe. În plus, gândiți-vă cu atenție la comentariile pe care le postați și pe site-urile prietenilor – dacă profilul prietenului dvs. nu este setat la privat, postările dvs. vor fi vizibile pentru director și pentru părinții dvs… de fapt, pentru o audiență globală invizibilă. Pe măsură ce Facebook își „îmbunătățește” în mod constant setările, va trebui să învățați să nu acceptați setările implicite și să învățați cum să renunțați sau să dezactivați setările care vă invadează intimitatea.

Excludeți etichetarea și recunoașterea facială – cu excepția cazului în care știți că niciunul dintre prietenii dvs. nu va posta vreodată, niciodată, niciodată, niciodată, o fotografie fără să vă întrebe mai întâi?!
Dezactivați serviciile de geolocalizare – dacă nu doriți ca mama și tata, precum și întreaga lume să știe exact unde vă aflați în orice moment?

Indiferent de setările pe care le utilizați, este important să vă gândiți întotdeauna înainte de a face clic sau de a posta.

Ce e bine să faci pe rețelele sociale

Gândiți-vă cu atenție la modul în care vă prezentați atunci când vă alegeți o imagine de profil. Reputația dvs. online este importantă. Gândiți-vă, de asemenea, la limbajul pe care îl folosiți, chiar dacă este folosit în glumă, ceea ce spuneți și faceți online va stabili amprenta dumneavoastră digitală.

Cunoașteți cine vă poate accesa informațiile personale. Multe site-uri vă permit să decideți ce părți din profilul dumneavoastră pot fi accesate de alte persoane. Porniți de la premisa că totul este public dacă nu sunteți sigur că nu este așa. Dacă optați pentru privat nu înseamnă întotdeauna că doar prietenii dvs. vă pot vedea profilul. În unele cazuri, înseamnă că tot ceea ce puneți pe profilul dvs. poate fi văzut de toată lumea, dar numai prietenii dvs. pot posta comentarii sau vă pot trimite mesaje instantanee.

Aveți încredere în instinctele dumneavoastră. Dacă nu arată sau nu „pare a fi în regulă”, probabil că nu este așa. Dacă găsiți ceva online care nu vă place sau vă face să vă simțiți inconfortabil, închideți calculatorul și spuneți-i unui adult.

Aveți grijă cu informațiile personale. Problema cu publicarea de informații personale pe internet este că, de îndată ce acestea ajung online, pierdeți controlul asupra celor care le vor vedea și asupra modului în care vor fi folosite. Fotografiile pot fi ușor copiate și împărtășite cu alte 100.000 de persoane cu un simplu clic pe un buton. Din cauza naturii digitale a fotografiilor, acestea pot fi chiar modificate sau distorsionate. Nu postați fotografii pe care nu ați dori să le vadă toți cei pe care îi cunoașteți, inclusiv părinții și profesorii dumneavoastră.

Fiți atenți cu informațiile personale ale altora. Nu etichetați alte persoane cu fotografii fără permisiunea lor.

Ce nu trebuie să faci pe rețelele sociale

Nu presupuneți că toți cei pe care îi întâlniți online sunt ceea ce par a fi – faptul că anumite site-uri pretind că pun în legătură studenți de la aceeași școală nu înseamnă nimic. Informațiile furnizate de utilizatori în momentul înregistrării nu sunt verificate. Oricine își poate crea un profil de utilizator pretinzând că este oricine altcineva. Mai mult, oricine, indiferent de vârsta sa reală, se poate alătura la cât de multe comunități școlare dorește.

Nu postați informații care ar putea fi folosite pentru a vă găsi offline – fără să vreți, puteți oferi informații care ar putea ajuta pe cineva să vă găsească. Aveți grijă să postați fotografii în care apar lucruri precum plăcuțe de înmatriculare auto sau repere identificabile. De asemenea, evitați să postați pe bloguri mesaje de genul „De obicei, mă întorc acasă pe aleea de lângă calea ferată”. Există persoane care vor pune cap la cap mici fragmente de informații despre dumneavoastră pe o perioadă lungă de timp.

Nu răspundeți la mesaje care vă hărțuiesc sau vă fac să vă simțiți inconfortabil! Chiar dacă vă doriți cu adevărat să faceți acest lucru, este exact ceea ce își doresc hărțuitorii cibernetici. Ei vor să știe că au ajuns la tine și că ești îngrijorat și supărat. Ei vor să creadă că sunt importanți fiind capabili să obțină o reacție din partea ta. Nu uitați, nu le oferiți această satisfacție, rămâneți în control.

Rețelele de socializare: Cum pot prelua controlul?

Spuneți cuiva în care aveți încredere, cum ar fi părinții, despre ceea ce se întâmplă.
Blocați agresorii și bătăușii.
Păstrați postările jignitoare, sunt dovezile dumneavoastră! Aceștia nu sunt invizibili sau anonimi pe internet, ci au o adresă IP care poate fi urmărită și localizată în cazul în care sunt efectuate acte ilegale.
Raportați-i cu ajutorul butonului de raportare al site-ului.

Leave a Reply

Optimized by Optimole